Corona

Op dit moment heeft het beperken van het verspreiden van het coronavirus prioriteit bij bedrijven en instellingen. Tegelijkertijd hebben bedrijven de uitdaging hun productieproces zou goed mogelijk op gang te houden. Sommige bedrijven hebben te maken met vraaguitval en moeten hun productieproces terugbrengen tot een lager niveau. Andere bedrijven zoals supermarktketens worden plotseling geconfronteerd met een enorme piekvraag. Dit stelt uiteenlopende uitdagingen rondom de veiligheid van werkmaterieel in relatie tot onderhoud en keuringen.

BMWT-bedrijven willen hun klanten onder deze moeilijke omstandigheden blijven ondersteunen hun werkprocessen zo veilig mogelijk te blijven uitvoeren.

In zijn algemeenheid geldt: probeer regulier onderhoud en keuringen zoveel mogelijk plaats te laten vinden. Overleg hierover met uw leverancier. Die heeft maatregelen genomen om besmetting via monteurs te voorkomen.

Mocht uw bedrijf er behoefte aan hebben een geplande BMWT-keuring, onder de huidige omstandigheden, even te willen uitstellen, dan is dat mogelijk. Plan een nieuwe afspraak in samenspraak met het BMWT-keuringsbedrijf. Dit vraagt wel extra aandacht voor de veiligheid van uw materieel. Besteed meer aandacht aan de dagelijkse veiligheidscontrole en laat de chauffeur/machinist voor elke shift een veiligheidscheck (LMRA) uitvoeren. Heeft de machine een veiligheidsissue. Werk er niet mee door en bel uw leverancier voor reparatie.

Het kan ook zijn dat u materieel tijdelijk buiten gebruik moet stellen. Bepaal in overleg met uw leverancier welke aanvullende maatregelen genomen moeten worden. Dit is met name relevant voor elektrisch aangedreven materieel.

Ook tractiebatterijen vragen periodiek onderhoud om goed en veilig functioneren te blijven garanderen. Maak met uw leverancier van batterijen en laders hierover afspraken.

BMWT-bedrijven proberen de dienstverlening onder deze moeilijke omstandigheden te garanderen. Daarvoor zijn de maatregelen vanuit de overheid uiteraard leidend. BMWT is in overleg met de overheid om hierover goede afspraken te maken.

De tips om voor veilig werken met veilig werkmaterieel in een coronaveilige omgeving samengevat:

  • Laat regulier onderhoud en keuringen zoveel als mogelijk uitvoeren, waarbij voldoende maatregelen zijn genomen om besmetting te voorkomen.
  • Indien nodig, kan de BMWT-keuring tijdelijk worden uitgesteld. Bouw wel extra dagelijkse controle van het werkmaterieel in.
  • Het tijdelijk buiten bedrijf stellen van materieel kan niet in alle gevallen zomaar. Vraag uw leverancier naar de specifieke aandachtspunten hierbij.
  • Hou in overleg met uw batterijleverancier de conditie en veiligheid van uw tractiebatterijen op peil.

Meer informatie: Vereniging BMWT

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven