Teamwork
Het ecommerce DC van Blokker dat wel open blijft.

Vanochtend werd bekend dat Blokker Holding zich volledig gaat richten op de winkelformule Blokker. Volgens het concern verdwijnen 1.900 arbeidsplaatsen met name bij Blokker (Blokker in Nederland en DC Mijdrecht circa 800) en Marskramer (circa 550).

FNV Handel reageert furieus. “Met één veeg wordt het leven van bijna 2.000 mensen op z’n kop gezet’, reageert Nico Meijer van FNV Handel. “Voor de medewerkers is het echt verschrikkelijk dat alles wat Blokker Holding de afgelopen jaren heeft gedaan om het tij te keren, is mislukt. Drie maanden geleden werd nog gezegd dat het concern op koers lag. En dan volgt vanochtend deze mokerslag.”

Uitverkoop

De wijziging die Blokker Holding wil doorvoeren, betekent dat de overige winkelbedrijven van het concern – Intertoys (Intertoys, Bart Smit en Toys XL), Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker – zullen worden verkocht.
Volgens het concern wordt zoveel mogelijk geprobeerd de winkelformules in zijn geheel te verkopen, zodat de werknemers mee kunnen naar de nieuwe eigenaren. Meijer: “Er is een sociaal plan maar we blijven het traject uiteraard met argusogen volgen. Het belangrijkste is dat de medewerkers ander werk vinden. In de loop van de week horen we van Blokker Holding de details en pas dan kunnen we daadwerkelijk de gevolgen voor de werknemers in kaart brengen.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven