Teamwork

Hoofdpijn, een kriebelhoest of irriterende droge ogen: het kan allemaal veroorzaakt worden door een slechte luchtkwaliteit op de werkvloer. Voor mensen met allergieën of longproblemen is het enorm hinderlijk, en ook voor mensen zonder allergieën kan het op ten duur tot gezondheidsproblemen leiden. Een goede luchtkwaliteit op de werkvloer verhoogt de productiviteit van de werknemers, en zorgt voor een gezonde werksfeer. Met eenvoudige maatregelen bereik je al snel een aangenamere en gezondere lucht.

Ongezonde lucht

Een slechte luchtkwaliteit ontstaat door een combinatie van verschillende elementen. De oorzaak kan liggen bij stoffen, schimmels, bacteriën, allergenen, of een combinatie van dat alles. Deze schadelijke micro-organismen gaan niet meer vanzelf weg, en hopen zich op. Een slechte luchtkwaliteit is ongezond en kan de productiviteit van de werknemers beïnvloeden.

De concentratie gaat achteruit, waardoor de werkprestatie verslechtert. Een langdurige slechte luchtkwaliteit op kantoor kan uiteindelijk zelfs leiden tot gezondheidsklachten. Voor een duidelijker beeld van de problemen met de luchtkwaliteit kan een gespecialiseerd bedrijf worden ingeschakeld om een CO2 meting te doen. Zij meten de waarden, en geven advies over maatregelen die genomen kunnen worden voor het bereiken van een betere luchtkwaliteit.

Goede ventilatie

Een goede ventilatie is al een grote stap in de goede richting voor een betere luchtkwaliteit. Goede ventilatie kan schadelijke stoffen laten verdwijnen en zorgt voor een goede regulatie van de luchtvochtigheid. Met een goede ventilatievoorziening zullen de meeste problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Door dagelijks de ramen open te zetten wordt ook al een verbeterde ventilatie bereikt.

Naast goede ventilatie is een goede luchtvochtigheid belangrijk, zowel thuis als op de werkvloer. De luchtvochtigheid ligt in het ideale geval tussen 40 en 60%. Is de lucht te droog, dan kan dit leiden tot vervelende klachten zoals hoesten, hoofdpijn. Is de luchtvochtigheid te hoog, dan kunnen schimmels zich heel gemakkelijk en snel ontwikkelen. Een goede luchtkwaliteit creëert een gezonde, en prettige werkomgeving.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven