Teamwork
Bron: FNV

Medewerkers van Picnic houden maandag ‘stiptheidsacties’ in het distributiecentrum in Utrecht. Dat houdt in dat ze wel gaan werken, maar dat ze strikt zullen werken volgens de werkinstructies. Dat kan leiden tot vertragingen.

Het dc-personeel van de online supermarkt protesteert omdat Picnic de supermarkt-CAO niet zou naleven. Hierdoor krijgen de medewerkers niet het loon en de toeslagen waar ze recht op hebben. Ze willen ook meer vaste contracten.

“Zonder contract kan ik geen hypotheek krijgen. De bank constateert simpelweg dat ik geen vast inkomen heb omdat Picnic elk moment van mij af kan. Dat Picnic mij na anderhalf jaar hard werken nog steeds geen arbeidscontract gunt, geeft mij het gevoel dat zij mij niet waarderen”, zegt Edy op de website van vakbond FNV. De uitzendkracht werkt al anderhalf jaar voor Picnic.


Picnic is het snelst groeiende bedrijf van Nederland. Warehouse Totaal schreef daar in maart dit artikel over.

De FNV stuurde Picnic onlangs een dagvaarding omdat de supermarkt zich dus niet zou houden aan de CAO. “Picnic verdient miljoenen euro’s aan de cao-ontduiking. We willen dat een onafhankelijke rechter zich hierover uitspreekt”, vertelt Marianne Jekkers van de vakbond. Ze gaat maandagmiddag overigens opnieuw met Picnic om de tafel.

“Het is te gek dat Picnic een prijs wint voor het creëren van banen terwijl negentig procent van de medewerkers op uitzendcontracten werkt die elk moment opzegbaar zijn”, voegt Jekkers eraan toe. “Donderdagavond horen ze of ze de maandag erop wel of niet moeten werken. Picnic groeit enorm en kan daarom echt wel meer zekerheid bieden.”

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven