Orderpicking

Crown is opnieuw in de prijzen gevallen. De elektrische pallettruck WP 3010 van het intralogistieke bedrijf heeft een Good Design Award gewonnen. Die prijs is uitgereikt door het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design en het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

De pallettruck zorgt ervoor dat het heffen en verplaatsen van ware pallets eenvoudiger wordt, zo stelt de jury. Bovendien vallen de ‘eigendomskosten’ lager uit en heeft de pallettruck ‘meer duurzame waarde’ voor klanten. De WP 3010 won eerder al de iF Design Award en de International Design Excellence Award (IDEA).

“De WP 3010 is een intelligente oplossing voor een breed scala aan taken binnen ons bedrijf. Dankzij de compacte afmetingen en de kleine draaicirkel is hij ook op bijzonder smalle plaatsen uiterst wendbaar”, reageert Thomas Stelzhammer, managing director van Gartner KG voor Duitsland en Nederland. Gartner is een transportgigant en logistiek adviseur die de Crown-pallettruck in gebruik heeft genomen.

“De bediening is eenvoudig. Dit versnelt de doorloop van goederen en verhoogt aanzienlijk onze productiviteit. Wij waarderen Crown als partner omdat we uit ervaring weten dat de producten van deze hoge kwaliteit zichzelf op de lange termijn meer dan terugverdienen wat betreft ‘total cost of ownership.”

De WP 3010 kwam in 2017 op de markt. De truck heeft een gewicht van 279 kilogram, exclusief batterij, en kan vanwege een korte voorbouw goed manoeuvreren in kleine ruimten. De WP 3010 beschikt verder over onder meer stalen afdekpanelen en kan in een onderbouwkist worden opgeborgen voor transport .

Good Design Award

De Good Design Award, die in 1950 voor het eerst werd uitgereikt in Chicago, is de oudste en meest gewaardeerde onderscheiding voor vormgeving ter wereld. Crown heeft inmiddels meer dan honderd awards van internationaal gerenommeerde designinstituten- en verenigingen mogen ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven