Ga naar hoofdinhoud

Nieuw: pushmeldingen tijdens picken met slimme brillen


Picavi is leverancier van slimme brillen die gebruikt kunnen worden tijdens het orderpicken. Nu heeft de Duitse IT-specialist iets nieuws toegevoegd: pushmeldingen die warehousemanagers naar hun orderpickers kunnen sturen om bijvoorbeeld belangrijke berichten door te geven. 

Als warehouse-operators met orderpickers willen communiceren, moeten ze vaak zelf op de werkvloer aanwezig zijn om hun boodschap persoonlijk over te brengen. Picavi heeft daar nu wat op gevonden, want men heeft de pushmeldingen geïntregreerd in zijn pick-by-vision-systemen. 

Spraakberichten zoals in WhatsApp

Dankzij de nieuwe functie kunnen warehousemanagers rechtstreeks met orderpickers communiceren, via een soort sms-berichten en via spraakberichten, die we ook wel kennen van een dienst als WhatsApp. Ook kan de warehouse-operator de urgentie van het bericht bepalen. Is een bericht urgent, dan zal het hele scherm van de orderpicker een bepaalde kleur geven om zo zijn of haar aandacht te trekken. 

Problemen direct melden

“Deze nieuwe functie moedigt consistente productiviteit aan biedt tegelijkertijd een heel nieuw niveau van flexibiliteit aan”, aldus Carsten Funke van Picavi. “Pushmeldingen maken het voor operators makkelijker om met de personeelsleden te communiceren, bijvoorbeeld voor het prioriteren van taken. Ze stellen de picker ook in staat om problemen in het magazijn direct aan de controlekamer te melden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven