Linde lanceert nieuwe semi-automatische orderverzamelaars • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Linde lanceert nieuwe semi-automatische orderverzamelaars


Linde breidt zijn vloot orderverzamelaars uit. De Duitse heftruckspecialist komt met twee nieuwe semiautomatische orderverzamelaars op de markt.

De Linde N20 SA en de Linde N20 C SA. Zo heten de twee nieuwste aanwinsten van het Duitse bedrijf.

Het orderverzamelproces efficiënter en sneller maken. Dat is het doel van Linde met zijn twee aanwinsten. De orderverzamelaars hebben beiden een laadvermogen tot 2,5 ton. Beide semiautomatische verzameltrucks streven ernaar om de afstanden die de medewerker maakt aanzienlijk te verkorten tijdens het orderverzamelen.

20 procent sneller

De nieuwe semiautomatische optie biedt twee standen waarbij de truck automatisch de gebruiker volgt of vooruit rijdt. Het resultaat: werknemers hoeven minder onnodige en vertragende handelingen uit te voeren. Dit verhoogt de prestaties tot 20 procent, claimt Linde.

Bekijk ook
VIDEO | Alle ins en outs over ‘krachtpatser’ Linde

Follow me functie

Tegelijkertijd valt het vermoeiende op- en afstappen weg, waardoor het risico op ongevallen tijdens het verzamelen wordt verkleind, noemt Linde als een ander pluspunt

Orderverzamelen aan één kant van het schap, waarbij een medewerker in een U-vorm door het gangpad loopt, wordt ondersteund door de semiautomatische ‘Follow-me’-functie. De rit wordt vervolgd wanneer de werknemer een bepaald punt op de truck passeert en zo door de zogenaamde ‘virtuele muur’ loopt.

Stop and go

Als de truck van beide kanten moet worden beladen, is de ‘stop-and-go’-functie ideaal. Hierbij rijdt de truck met constante snelheid door het gangpad en wordt vooruit gestuurd met een afstandsbediening, die de gebruiker idealiter aan zijn riem draagt.

Beide functies zijn gebaseerd op ultra-wideband radiotechnologie en kunnen tot op de centimeter nauwkeurig worden ingesteld. Aan het einde van het gangpad stopt het apparaat automatisch om botsingen met ander intern transport materieel te voorkomen. Door op te stappen, beëindigt de gebruiker de semiautomatische modus en beweegt hij/zij de truck handmatig naar het volgende gangpad.

Veiligheid

De orderverzameltrucks N20 SA en N20 C SA uit met een hoogwaardige veiligheidsscanner die mensen en andere trucks detecteert. De scanner, die onder op  het chassis is gemonteerd, detecteert ook onverwachte obstakels en voorkomt aanrijdingen en ongelukken. Om schade aan stellingen te voorkomen en de gebruiker voldoende ruimte te geven om zijn werk te doen, houdt de truck een minimale afstand van 50 centimeter tot de stellingen aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven