Dit zijn de drie prijswinnende innovaties op de Logimat • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Dit zijn de drie prijswinnende innovaties op de Logimat


Tijdens vakbeurs Logimat in Stuttgart zijn drie bedrijven in de prijzen gevallen. Deze ‘best product’-prijzen werden onderverdeeld in de categorieën ‘orderpicken en het overbrengen en opslaan van technologie’, ‘identificatie-, verpakking- en laadtechnologie’ en ‘software, communicatie en IT’.

77 bedrijven dongen met hun inzendingen mee naar de prijzen. De jury, die de prijzen tijdens de openingsceremonie van de vakbeurs uitreikte, ging uit van de volgende criteria: het product verhoogt de productiviteit, verlaagt de kosten en stroomlijnt de verdere activiteiten. De drie winnaars maken de productprocessen in de ogen van de jury ‘stabieler en flexibel om zich aan te passen aan veranderingen’.

“Door de efficiëntie te verbeteren, verhogen ze (de producten, red.) uiteindelijk de productiviteit van de logistieke sector”, aldus de jury, die bestaat uit wetenschappers en journalisten.

Categorie: orderpicken en het overbrengen en opslaan van technologie

In deze categorie werd EXOTEC Solutions bekroond. EXOTEC is een in 2015 opgerichte Franse roboticastartup die het Skypod-systeem heeft ontwikkeld. Dat systeem zorgt ervoor dat robots de juiste krat met producten uit een magazijn kunnen halen. Daarbij kunnen de robots in drie dimensies bewegen en stellages beklimmen om de juiste krant te kunnen pakken.


Het Franse e-commercebedrijf Cdisount werd het eerste bedrijf dat in zee ging met het Skypod-systeem van EXOTEC.

Categorie: identificatie- verpakkings- en laadtechnologie

In deze categorie werd de concurrentie afgetroefd door het Duitse VITRONIC. Dit bedrijf werd in 1984 opgericht en ontwikkelde het sorteersysteem ‘Vipac Smalls Sort’. Dit systeem legt verzendgegevens vast en sorteert automatisch kleinere zendingen, zoals grote enveloppen. VITRONIC behaalde in 2017 een omzet van 172 miljoen euro en heeft ongeveer duizend medewerkers.

Bekijk hier een video van de ‘Vipac Smalls Sort’.

Categorie: software, communicatie en IT

In deze categorie ging Heureka Business Solutions met de prijs aan de haal. Dit bedrijf uit Duitsland ontwikkelde een zogeheten LOS-software voor magazijnoptimalisatie. Die software maakt gebruik van kunstmatige intelligentie waardoor de verwerkingsdoorlooptijd van concepten met meer dan dertig procent kan worden verminderd. Daarnaast leidt de software tot minder kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven