Ga naar hoofdinhoud

Zweeds modemerk NA-KD operationeel in nieuw distributiecentrum in Duiven

(Photo by Marcel de Bont)

Het Zweedse modemerk NA-KD heeft er een gloednieuw distributiecentrum bij. Of beter gezegd drie. Het nieuwe warehouse in Duiven is vorige week officieel in gebruik genomen.

De bouw van het nieuwe distributiecentra werd vorig jaar al aangekondigd. Ruim een jaar later is het dc officieel in gebruik genomen door het Zweedse modemerk NA-KD. Logistiek vastgoedontwikkelaar Intospace, dat ook het nieuwe vers dc van Picnic ontwikkelt, heeft begin november het derde en laatste gebouw opgeleverd voor het Zweedse modemerk NA-KD, gevestigd aan de Toekomst in Duiven.

45.000 m2 distributiecentrum

Het totale distributiecentrum, verdeeld over drie aaneengesloten gebouwen, beslaat ongeveer 45.000 m2 aan warehouse, circa 7.500 m2 aan mezzanine, circa 4.500 m2 aan kantoorruimte en circa 400 parkeerplaatsen. Het gebouw beschikt over een groene gevel van meer dan 200 meter, parallel aan de A12.

Groene gevel

 In het ontwerp van het gebouw is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en ecologie. In samenwerking met landschapsarchitect Grasveld is een groene gevel ontwikkeld die niet alleen een fraai uiterlijk biedt, maar ook een bijdrage levert aan de biodiversiteit in de omgeving. Daarnaast zijn er groene zones rondom het gebouw aangelegd, waar meer dan honderd nieuwe bomen zijn geplant. De focus van dit project was het creëren van een aangename werkomgeving voor de medewerkers van NA-KD en partner Logent, en een positieve impact te hebben op de leefomgeving.

In de komende maanden zal het dak van het magazijn volledig worden uitgerust met zonnepanelen, waardoor het gebouw aanzienlijk meer energie zal produceren dan verbruiken en daarmee energie-positief zal zijn. Het project is gerealiseerd volgens de BREEAM Excellent standaard en voldoet aan de hoogste duurzaamheidscriteria.

Autostore en logistieke partner

Retailer NA-KD zal vanuit de locatie in Duiven de Europese markt bedienen. Hiervoor is het distributiecentrum uitgerust met een Autostore systeem. Logistiek dienstverlener Logent is de partner van NA-KD in Duiven. Logent, een van origine Zweeds bedrijf, betreedt met deze operatie de Nederlandse markt. Logent verzorgt ook de logistieke operatie voor NA-KD in Landskrona, Zweden, en is gespecialiseerd in e-commerce logistiek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven