Zwaar bedrijfsintern transport loopt op rolletjes • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Zwaar bedrijfsintern transport loopt op rolletjes


Voor het interne transport van zware bedrijfsvrachten over de grond worden ook rolwagens ingezet. Deze zogeheten transportrollers beschikken over veel hefvermogen dat wel kan oplopen tot tienduizenden kilo’s. Ze zijn relatief makkelijk en flexibel in gebruik, dus eigenlijk behoort dit hefsysteem tot standaarduitrusting in een productie- of assemblageomgeving.

Mach4Metal biedt een wisselend aanbod in gebruikte pneumatische transportrollers met verschillende hefcapaciteiten. Deze zijn van zeer recente datum, dus nog uitstekend qua kwaliteit. Bij intensief gebruik slijten de wielen uiteraard sneller dan bij een incidentele inzet. In dat geval is de aanschaf van een nieuwe transportroller vrij kostbaar en loont het zich om te investeren in een gebruikt systeem.

Trekkracht en draagvlak

Er zijn grofweg twee soorten hefsystemen met skatewielen in omloop: met stalen of nylon wielen. Laatstgenoemde variant is inzetbaar voor relatief lage lasten en eerstgenoemde voor zwaardere lasten dat wel kan oplopen tot 80 ton. Verder is het daarbij van belang of de transportrollers met gelagerde wielen zijn uitgerust, hoeveel trekkracht het luchtdruksysteem kan ontwikkelen en hoe groot het draagvlak per cassette is. Een en ander hangt af welk formaat vracht getransporteerd moet worden en hoe zwaar de last is.

Voordat je dus een transportroller gaat aanschaffen is het dus van belang om te weten welk type je nodig hebt. De adviseurs van Mach4Metal kunnen je wat dat betreft uitstekend adviseren. De transportrollers die je op de website van Mach4Metal hebt gespot, zijn aanwezig in het magazijn in Babberich. De medewerkers kunnen je desgewenst de transportroller demonstreren. Na aanschaf kunt u het systeem direct in gebruik nemen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven