Zonnepanelen op trailer: Nederlands bedrijf wil Europa veroveren • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Zonnepanelen op trailer: Nederlands bedrijf wil Europa veroveren


Zonnepanelen op dak van trailers. IM Efficiency, het Nederlandse bedrijf achter de techniek SolarOnTop-technologie is door extra financiering klaar om Europa te veroveren.

Zonnepanelen. Daken van distributiecentra liggen er al vol mee. Nu kunnen daar trailers bij komen.  Emons en Vos Logistics testen zonnepanelen op opleggers sinds twee jaar. Logistieke dienstverlener Van der Linden heeft sinds vorig jaar trailers uitgerust met zonnepanelen.

Miljoenen groeigeld

Als het aan initiatiefnemer en producent IM Efficinecy ligt, volgen Europese bedrijven snel. Het bedrijf heeft een financieringsronde afgesloten om verdere groei te kunnen bekostigen. Rockstart, TechFund One en bestaande investeerders nemen deel aan de financieringsronde waardoor IM Efficinecy nu over 27 miljoen euro investeringsgeld beschikt.

Opschalen

IM Efficiency zal de opgehaalde fondsen gebruiken om de verkoop en productie van de SolarOnTop op te schalen en zet ondertussen de doorontwikkeling van de technologie voort.

Brandstofreductie

De panelen SolarOnTop van IM Efficiency worden op trailers  gemonteerd. Dit zijn flexibele zonnepanelen die energie leveren aan de vrachtwagen. De panelen moeten zo’n vijf procent brandstofreductie opleveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven