Zo verduurzaamt Sonepar zijn verpakkingsproces • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Zo verduurzaamt Sonepar zijn verpakkingsproces


Sonepar Group automatiseert zijn verpakkingsproces. De B2B-distributeur van elektrische apparatuur en componenten wil hiermee efficiënter en duurzamer worden.

Sonepar Group wil de eerste wereldwijde B2B-distributeur van elektrotechnische producten worden. Hierom investeerde het bedrijf vorig jaar al in een nieuw WMS. Nu komen daar inpakmachines bij. Sonepar kiest voor de Jivaro verpakkingsmachines van Savoye, die ook actief zijn bij Active Ants. De investering moet het bedrijf efficiënter en meer duurzaam maken.

Nieuw distributiecentrum

De inpakmachines worden eind derde kwartaal van 2023 in gebruik genomen in het nieuw distributiecentrum van het bedrijf in Padua, Italië. De verpakkingslijnen van Savoye worden ingezet voor de opzet van de dozen tot het picken en afsluiten van pakketten. De afmetingen van een pakket worden aangepast op de hoeveelheid en soort product dat erin zit.

Productiviteit en duurzaamheid

De Jivaro-machines zullen de traditionele handmatige verpakkingsprocessen bij Sonepar automatiseren, waarmee de productiviteit en efficiency van het werk wordt verbeterd en de algehele responsiviteit omhoog zal schieten. Daarnaast zal de ontvangende klant de kwalitatief hoogwaardige pakketten appreciëren en dat is gunstig voor de klantervaring. Door de dozen aan te passen op de inhoud wordt de hoeveelheid loze ruimte verminderd, dus minder afval, minder vrachtwagenritten en uiteindelijk een betere ecologische voetafdruk.

Duurzaamheid

Thierry Conte, VP Logistics Director van Sonepar Italië: “Als marktleider voelen we dat het onze plicht is om duurzamer te gaan werken. Daarom hebben we besloten om onnodige en milieuvervuilende verbruiksartikelen uit onze verpakkingen te halen. Het elimineren van lege en plastic opvulmaterialen betekent dat de consument dat ook niet hoeft weg te gooien. Het is weer een stap op weg naar een duurzamer proces en uiteindelijk een schonere wereld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven