Ga naar hoofdinhoud

UPS investeert in veilige werkomgeving en machines: dit levert het op


Regelgeving, registratie, controles en interne trainingen. UPS doet er alles aan om zijn magazijnen zo veilig mogelijk te maken op de gebieden omgeving en machine. Duidelijke structuur loont, maar het is de mens die het moet doen.

Hoe zorgt UPS voor een veilig magazijn en wat kunnen collega warehouse managers en medewerkers van die aanpak leren. Onder het motto: op veiligheid concurreer je niet, geeft het Amerikaanse bedrijf een inkijk in zijn veiligheidsaanpak dat in Nederland onder leiding staat van health&safety manager Alfons Quaedvlieg. Hij leidt Jan Hommes, directeur BMWT rond in het magazijn in Venlo waar UPS elf klanten bedient op pakweg 40.000 vierkante meter.

Dat UPS het onderwerp veiligheid serieus neemt, blijkt niet alleen als het gaat om de aanpak van de pijlers mens en gedrag (bekijk de video) maar ook hoe de Amerikaanse reus zijn magazijn heeft ingericht. Omgeving en machine zijn twee andere belangrijke pijlers voor een veilig magazijn. UPS neemt ook op deze onderdelen geen halve maatregelen.

Opgeruimd staat netjes bij UPS

Dat begint bij een schoon en netjes dc. Een opgeruimd magazijn is de basis van een veilig magazijn, meent Quaedvlieg. “Wij hanteren op alle afdelingen het 5S-systeem, om in ieder geval te verzorgen dat alles juist en netjes geordend is en opgeruimd wordt.”

Verkeersplan

Duidelijke looplijnen/verkeersregels horen daarbij. UPS maakt gebruik van een duidelijk gemarkeerd looppad. Hommes: “Ik zou bijna zeggen klassiek magazijn. Voorraad, opslag, inbound, outbound, looppad.” “We hebben hier de regel dat mensen op het looppad hebben voorrang ten opzichte van kruisend verkeer.”

Richtlijnen docking area

Ook heeft UPS duidelijke richtlijnen wat betreft de docking area.We hebben een yard- en dockprocedure, waarbij we allerlei regels hebben vastgelegd waar de chauffeurs zich aan moeten houden en waar onze mensen zich aan moeten houden.” Om te checken of de regels goed worden nageleefd houdt UPS controles. Die worden uitgevoerd door safety mensen als Quaedvlieg, maar ook door site managers en het management. Duidelijke regles gelden ook voor de picking area bij de stellingen. “Is er iemand met een pickkar dan mag er dus geen truck in de gang en andersom. Ook mogen er geen twee trucks tegelijkertijd in de gang aanwezig zijn”

Training

Een stap terug: UPS traint intern zijn eigen mensen voordat ze op een heftruck mogen. Onze eigen trainer traint de mensen één op één per machine.  Wat wij vooral belangrijk vinden, is dat veilig gedrag tussen de oren zit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven