Ga naar hoofdinhoud

Zeven nieuwe Big Trucks voor RST


Rotterdam Short Sea Terminals BV, een van de snelst groeiende terminals van Rotterdam, heeft zeven nieuwe Hyster Big Trucks in gebruik genomen. Deze levering komt voort uit een al langer bestaand, intensief samenwerkingsverband tussen RST en Barloworld, waarbij eisen en wensen tot in de kleinste details zijn ingevuld.

Rotterdam Short Sea Terminals (RST) is, mede dankzij de jaarlijkse stijging van de containeroverslag, één van de snelst groeiende terminals van de Rotterdamse haven. Het bedrijf is groot op het gebied van zowel Short Sea containeroverslag als containeropslag van intermodaal transport. Regelmatig rijden alleen al op de zuidzijde van het terrein zo’n 1.700 containervrachtwagens per dag. Verwacht wordt dat deze aantallen alleen nog maar zullen stijgen. De eisen die aan de kwaliteit van het intern transport worden gesteld, zijn dan ook zeer hoog.

Samenwerking
Dankzij een intensieve samenwerking, een technische opleiding voor 16 RST mensen, diverse referentiebezoeken (waaronder een bezoek aan de Hyster fabriek in Nijmegen en de Elme fabriek in Zweden), is de keuze voor de zeven nieuwe trucks gevallen op Barloworld. Enerzijds omdat RST overtuigd was van de kwaliteit en de ergonomie van de Hyster producten, en anderzijds door de manier waarop Barloworld kennis en innovatie op functionele wijze naar de praktijk weet te vertalen. Een constant kostenniveau per jaar was ook een belangrijk argument in het beslissingsproces.

Diagnostisch systeem
Onder de zeven splinternieuwe trucks zijn vier reachstackers. Deze bieden de mogelijkheid om containers meerdere rijen ver te zetten. De drie overige machines zijn empty containerhandlers, gespecialiseerd in de handling van lege containers. RST gaat de trucks voornamelijk inzetten om containers op vrachtwagens te laden of om ze klaar te zetten voor de widespan kranen, die vervolgens de vrachtschepen beladen. De Hyster machines zijn uitgerust met bullbars, een canbus spreader, een compleet automatisch smeersysteem, luchtgeveerde stoelen en airco. Ze hebben ook alle zeven een geavanceerd online diagnostisch systeem aan boord, dat inzicht geeft in onder andere het aantal handelingen, het verbruik van de machine en het aantal uren dat de motor draait.

Full-service
RST heeft gekozen voor full-service contracten, die uitgevoerd worden door een permanent aanwezige Barloworld monteur. Voor RST is dit een garantie voor maximale flexibiliteit, kostenbesparingen en zo weinig mogelijk stilstand van de machines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven