Zetes implementeert ´track and trace´-oplossing bij IKEA • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Zetes implementeert ´track and trace´-oplossing bij IKEA


Zetes heeft bij IKEA Distribution Services Limited, de enige distributeur van IKEA Limited in Groot-Brittannië, een ‘track and trace’-oplossing geïnstalleerd. Met deze ‘track and trace’- technologie kan op IKEA op doeltreffende wijze het toenemende aantal leveringen beheren.

IKEA
Verwacht wordt dat de op maat gemaakte datacapture-oplossing van Zetes, dat een papieren systeem vervangt, een snelle return on investment oplevert.

Nu al zou blijken dat het aantal correcte leveringen aanzienlijk is gestegen. Volgens IKEA geldt dit ook voor de klanttevredenheid, omdat niet-geleverde
of beschadigde goederen sneller en efficiënter kunnen worden verwerkt. De klantenservice van IKEA kan nu binnen enkele minuten na de levering met de klant contact opnemen om problemen in verband met ontbrekende of beschadigde goederen op te lossen.

Routegegevens
Bij de oplossing maakte Zetes gebruik van haar geavanceerde datacapture-oplossing Nucleus IS om informatie uit te wisselen tussen IKEA’s bestaande beheersysteem voor leveringen aan huis (Axida HDi) en de draadloze mobiele computers die in de bestelwagens werden gemonteerd. Bij aanvang van de shift vraagt de mobiele computer de routegegevens uit het Axida HDi-systeem op en krijgt de chauffeur een lijst met geplande stops en relevante informatie. Zodra de chauffeur de betreffende producten heeft geleverd, wordt de handtekening van de klant geregistreerd en worden de updates via GPRS doorgestuurd naar het hoofdsysteem.

Op dit moment zijn zestig bestelwagens voorzien van de ‘track and trace’-technologie. Naarmate de e-commerce van IKEA zich uitbreidt, zal naar verwachting een verdere roll out plaatsvinden. IKEA overweegt bovendien om de technologie ook in andere landen waar het actief is, te implementeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven