Ga naar hoofdinhoud

Zetes en Datamax slaan handen ineen


Zetes, leverancier van oplossingen en diensten inzake de automatische identificatie van goederen en personen, heeft een Europese overeenkomst voor samenwerking getekend met Datamax.

Datamax logo

Datamax is een onderdeel van Dover Corporation en een belangrijke leverancier van thermalprinters voor barcode- en RFID-toepassingen.
Zetes wordt de Authorized System Integrator voor Datamax-technologie en zal daardoor aan zijn klanten voortaan de intelligente printtechnologie kunnen aanbieden die werd ontwikkeld door Datamax en technologiepartner MCL.

Intelligente printtechnologie
Powersys Print & Apply-oplossingen zal als een van de eerste profiteren van de integratie van de Datamax-printengines en intelligente printtechnologie in het programma van Zetes. Powersys Print & Apply is een complete familie printeroplossingen die is ontwikkeld door Powersys, onderdeel van Zetes Group.  Door de samenwerking met Datamax kan Powersys Print & Apply nu al wordenuitgerust met Datamax A Class printengines, zodat de gebruiker kan profiteren van de intelligente printtechnologie. Dit is een forse toegevoegde waarde voor productie- en distributieprocessen die het 3i P&A Competence Center van Zetes ontwikkelt.

Nieuwe kansen
“De productiesector (voor levensmiddelen, farmaceutische producten,   verbruiksgoederen, enzovoorts) in het bijzonder, is een marktsegment waarin de printengines van Datamax aanzienlijk kunnen bijdragen tot nieuwe kansen voor de hele Zetes Group, onder andere in de ontwikkeling van de Auto-ID-oplossingen die tegemoet komen aan de bedrijfskritieke behoeften van onze klanten.”, benadrukt Alain Wirtz, CEO van Zetes Group.

Essentieel
“Dit partnership met de belangrijkste Europese Auto-ID-systeemintegrator is essentieel voor onze aanwezigheid en ons marktaandeel in Europa.”, zegt John Durnford, vice president EMEA sales bij Datamax. “Door de combinatie van onze vernieuwende en intelligente printtechnologie met een sterk toegevoegde waarde, door knowhow van MCL en door de internationale aanwezigheid en kenninscentra van Zetes, zijn we zeker dat zowel Datamax als Zetes snel de vruchten van deze samenwerking zal plukken.”

Het beste uit intelligentie
Datamax is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de marketing van labeloplossingen voor barcode- en RFID-toepassingen, zoals thermalprinters,  thermal transfer carbon,  labels, en tags. De onderneming heeft zijn hoofdkantoor in Orlando, Florida. Door de samenwerking met MCL Technologies, een belangrijke speler op het vlak van softwareontwikkelingstools voor mobiele werknemers (deMCL-Collection-reeks), ondersteunt Datamax exclusief MCL-Collection voorlabel-printingoplossingen.

Operationele en economische voordelen
Het resultaat is een intelligent programma in de printer, waardoor de printer even krachtig wordt als een pc. Dat levert gebruikers aanzienlijke operationele en economische voordelen op. De ontwerponwikkelingstools (Designer en 123 Print)  creëren programma’s waardoor het niet meer nodig is om een ‘domme’ printer vanaf een pc aan te sturen. Deze intelligente printoplossing biedt de gebruiker direct een kostenbesparing omdat de pc niet meer nodig is, en vermindert ook debehoefte aan IT-support. Een bijkomend voordeel: door het weglaten van tussenliggende apparatuur werkt de printer standalone of via een interface naar de host omgeving (zoals een ERP-, MES- en WMS-systeem), waardoor de kans op een storing van het printproces vermindert.

Printerbeheertools
Datamax en MCL bieden ook printerbeheertools aan. DMXNet Manager geeft de gebruiker een centraal overzicht van verafgelegen printers in een netwerkomgeving. Print Manager Mobile draait op een PDA met MCL-software, en geeft de drukke productiemanager onmiddellijk een inzicht in de printerstatus en printersignalen.  Dankzij deze tools zijn printers 100% rendabel in een bedrijfskritieke omgeving.          

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven