Zes voordelen van lasersnijden • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Zes voordelen van lasersnijden


Lasers worden steeds vaker gebruikt door bedrijven voor verschillende doeleinden. Zo kan men met een lasermachine bijvoorbeeld tekst graveren op een oppervlak of producten markeren. Nog praktischer is het feit dat materialen gesneden kunnen worden met behulp van een lasermachine. Dit is een thermisch snijproces waarbij gebruik wordt gemaakt van warmte. Het oppervlak van het materiaal wordt dusdanig sterk verwarmt dat het materiaal smelt of zelfs verdampt. We bespreken zes voordelen van lasersnijden.

Geen nabewerking nodig

Of je nu gaat lasersnijden of gebruikmaakt van een laser graveermachine, de structuur van het materiaal dat je ermee bewerkt wordt nauwelijks beïnvloed. Een laser zorgt voor rechte, braamvrije sneden, waardoor vrijwel nooit extra nabewerking nodig is om het gebied rondom de snede of gravure glad te maken.

Veel verschillende materialen

Lasersnijden kan toegepast worden bij een breed scala aan materialen. Zo is het mogelijk om veel verschillende kunststoffen te snijden met behulp van een laser. Ook kan met een laser hout, leer en weefsel gesneden worden. Ook brandbare zaken als kurk, papier en karton kunnen gesneden worden met een lasermachine. Daarnaast kan metaalfolie met een dikte van maximaal 0,5 millimeter met een laser gesneden worden.

Geen extra gereedschapskosten voor verschillende contouren

Een lasermachine kan voorgeprogrammeerd worden voor een bepaalde geometrie die hij moet afleggen tijdens het snij- of graveerproces. Dat betekent dat iedere mogelijke contour door een lasermachine uitgevoerd kan worden. In tegenstelling tot andere snijprocessen hoeft men hierdoor geen extra gereedschapskosten te maken om verschillende contouren te kunnen realiseren.

Hoge nauwkeurigheid

Voor een constante hoge kwaliteit van sneden is een lasermachine uitermate geschikt. Lasersnijden gebeurt zeer nauwkeurig, in die mate dat veel andere snijmethodes er niet aan kunnen tippen. Voor professionaliteit is lasersnijden daarom een uitstekende keuze.

Hoge snijsnelheden

Ook op het gebied van snelheid is lasersnijden een absolute verademing ten opzichte van andere snijprocessen of handmatig snijden. Lasers kunnen op hoge snelheid de klus klaren zonder aan nauwkeurigheid te verliezen, waardoor de snelheid van het productieproces omhoog kan en er dus meer geproduceerd kan worden. Dat maakt een lasermachine een uitstekende investering.

Contactloze bewerking

Lasersnijden is een vorm van contactloze bewerking van het materiaal. Dat betekent dat het materiaal tijdens het snijproces geen schade oploopt op plaatsen waar niet gesneden wordt. Dat is een risico dat bijvoorbeeld wel op de loer ligt bij handmatige snijprocessen.

Investeren in een lasermachine om materialen te snijden kan dus erg interessant voor een bedrijf. Het is een investering in professionaliteit, kwaliteit en een upgrade voor het productieproces.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven