Ga naar hoofdinhoud

Zebra levert RFID aan Amerikaanse luchtmacht


Zebra Technologies, internationaal leverancier van on-demand printoplossingen, gaat de Amerikaanse luchtmacht (USAF) voorzien van RFID-technologie. De automatische informatietechnologie moet de efficiëntie en productiviteit van de supply chain en andere logistieke processen van de USAF en het Amerikaanse Ministerie van Defensie verbeteren.

RFID zorgt ervoor dat voorraden sneller en veiliger de basissen aan de frontlinie bereiken. Alle voorraden, zoals wapens, voedsel, kleding en medicijnen, worden voorzien van een tag.

De Zebra R110xi printer/ encoders vormen een belangrijk onderdeel van het USAF Cargo Movement Operation System (CMOS) dat wereldwijd op meer dan 214 basissen wordt gebruikt. Dit ondersteuningssysteem is ontworpen om de logistieke processen en de organisatie van vrachten te automatiseren. Daarnaast wordt het systeem gebruikt om de logistieke processen te stroomlijnen door het strategisch toepassen van automatische identificatietechnologie. Het AIT Program Office op de Wright-Patterson Air Force Base is verantwoordelijk voor het implementatieplan dat het gebruik van RFID en automatische identificatietechnologie binnen de USAF moet stimuleren. 

High performance
“Het toevoegen van RFID-mogelijkheden aan het CMOS-systeem zal het systeem nog beter in staat stellen om de efficiëntie en productiviteit van onze supply chain, materiaalmanagement en andere internationale logistieke operaties te verbeteren”, zegt Mark Reboulet, PMO USAF AIT Program Office.
 
Zebra Technologies is zeer vereerd met de opdracht. “Wij helpen de USAF AIT Office graag bij de overgang van traditionele barcode labels naar EPCglobal Gen 2 compliant RFID-technologie voor het CMOS-programma”, aldus Greg O’ Connell, sales manager overheid bij Zebra Technologies. “Onze high performance Zebra R110Xi Series RFID printers/ encoders blijven de beste keus voor organisaties die behoefte hebben aan een betrouwbare en duurzame oplossing voor kritische missies, zoals CMOS.”

RFID is niet het eerste product van Zebra dat wordt ingezet voor diverse automatische identificatiesystemen. Andere producten worden al gebruikt door de US Air Force, US Navy en andere takken van het Amerikaanse Ministerie van Defensie en strijdkrachten in Europa. Daarnaast biedt Zebra producten en diensten om toeleveranciers van defensie te ondersteunen bij het voldoen aan de algemene geldende identificatierichtlijnen van het Ministerie van Defensie voor permanente barcodes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven