Ga naar hoofdinhoud

Zalando start multichannel fulfilment voor mode- en lifestyleretailers


Ook niet bij Zalando aangesloten retailers in mode- en lifestyleproducten kunnen vanaf heden op een nieuw platform hun bestellingen verwerken en verzenden. Via het Zalando E-commerce Operating System, kort gezegd ZEOS, kunnen online verkopers van deze producten hun multichannel fulfilment door ZEOS laten verzorgen.

Volgens Zalando, dat begin dit jaar een innovatie hub opende, is het voor mode- en lifestyleretailers moeilijk om de Europese markt te betreden. Vooral omdat de consument grillig is in haar kooppatroon. Het beheer van de webshop en andere verkoopkanalen is veeleisend en vergt de nodige logistieke investeringen. ZEOS wil de retailers in logistiek opzicht ontzorgen, zodat zij zich kunnen focussen op hun core-business, namelijk marketing en verkoop van hun producten.

Uitgebreider fulfilment Zalando

Via haar Europese logistieke netwerk met 23 markten en de verwerking van bijna 380 miljoen artikelen sinds de lancering van Zalando in 2017 heeft het e-commercebedrijf veel ervaring opgedaan in de B2B logistiek. Ondanks het bestaan van Zalando Logistics Solutions vroegen mode- en lifestyleretailers om een uitgebreidere fulfilment-service om ook bestellingen vanuit andere verkoopkanalen te verwerken. Veel retailers hebben bijvoorbeeld gesplitste voorraden omdat ze via verschillende verkoopkanalen werken.

Enkel verzenden

Met ZEOS hoeven merkenleveranciers en retailers hun goederen alleen maar te verzenden naar één van de twaalf magazijnen in Europa (Waaronder het geautomatiseerde mega dc in Nederland) en het platform zorgt voor de orderverwerking, distributie en (retour)levering. Dit betekent niet dat de verkopers hun producten via Zalando moeten verkopen, dat kan ook met een eigen webshop of zelfs via andere Europese e-commerceplatforms. Momenteel gebruiken 30 merkenleveranciers en retailers al ZEOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven