Yusen Logistics opent 2 pharma-warehouses in de Benelux • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Yusen Logistics opent 2 pharma-warehouses in de Benelux

Foto: Nils van Houts

Een memorabele dag voor Yusen Logistics, specialist in wereldwijde geneesmiddelen-logistiek. Het bedrijf heeft op deze dag twee nieuwe GDP-gecertificeerde pharma- warehouses officieel in gebruik genomen.

Rond het middaguur vond de opening plaats van het ‘Healthcare Center’ in Melsele (België). In het bijzijn van klanten, lokale overheden en vertegenwoordigers van de haven van Antwerpen werd de officiële opening verricht door President Mizushima, speciaal overgekomen uit Tokyo. Het center grenst aan het bestaande Antwerp Distribution Center (ADC) en is voorzien van een ‘ambient’ opslagfaciliteit (15-25°C) met een capaciteit van circa. 10.000 palletplaatsen en een coldstore-sectie (2-8°C) met een capaciteit van ruim 4000 pallets.

Trommelshow
Later die dag stond de opening van het Healthcare Center geopend, gelegen op industriegebied Borchwerf II bij Roosendaal op het programma. Met een ferme druk op de knop door Mizushima en aansluitend een wervelende trommelshow, werd ook dit warehouse officieel in gebruik genomen. Deze gecertificeerde logistieke site werd specifiek ontwikkeld als antwoord op de toenemende vraag naar hoogwaardige logistieke oplossingen van geneesmiddelenproducenten in Nederland. Ook dit warehouse, met een totaaloppervlakte van ruim 11.000 m², is opgesplitst in een cold-store (2-8°C) en een omgevingstemperatuur (15-25°C) sectie, alsmede een speciaal beveiligde narcotica opslagruimte.

De toevoeging van deze in totaal bijna 20.000 vierkante meter aan GDP-gecertificeerd magazijn betekent een aanzienlijke versterking en uitbreiding van het service-aanbod van Yusen Logistics richting de farmaceutische sector in Nederland en België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven