XPO verkoopt intermodale divisie voor 710 miljoen dollar • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

XPO verkoopt intermodale divisie voor 710 miljoen dollar


XPO Logistics heeft zijn Noord-Amerikaanse intermodale segment voor ongeveer 710 miljoen dollar verkocht.

XPO is hard op weg zijn doel te bereiken. De dienstverlener kondigde begin maart al aan zijn vrachtbemiddelingsplannen, Europese en intermodale activiteiten afsplitsen van zijn V.S. vrachtvervoer. Het Amerikaanse intermodale deel is nu verkocht aan STG Logistics voor zo’n 710 miljoen dollar.

De verkoopt zorgt er voor dat XPO dichter bij zijn doel is om een ​​op zichzelf staande LTL aanbieder te worden. waarin verladers meerdere ladingen op dezelfde vrachtwagen combineren.

XPO Chief Executive Brad Jacobs zei dat de deal “een belangrijke stap is in de voorbereiding op onze geplande spin-off” en het bedrijfsmodel van het bedrijf vereenvoudigt.

Paul Svindland, CEO van STG, zei dat de overname het bereik van het bedrijf op het gebied van intermodaal vrachtvervoer aanzienlijk zal vergroten, waarbij goederen in containers worden vervoerd door een combinatie van spoor- en vrachtwagenvervoer.

De overname van STG voegt volgens het bedrijf 700 medewerkers toe aan het 800-koppige personeelsbestand en levert 11.000 containers en 2.200 tractoren op. De deal verdubbelt het aantal faciliteiten van STG meer dan van 28 naar 76 locaties.

De deal volgt een jaar nadat XPO in 2021 zijn contractlogistiekbedrijf, nu GXO Logistics, heeft afgesplitst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven