Witron automatiseert Hema-dc • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Witron automatiseert Hema-dc


Het immense distributiecentrum van de Hema, dat momenteel langs de A2 bij Utrecht verschijnt, wordt compleet geautomatiseerd door Witron Engineering BV.

Witron is onderdeel van het in Duitsland gevestigde Witron Logistik + Informatik GmbH.
In het juninummer van Logistiek Totaal kunt u ook al uitgebreid lezen over het nieuwe dc van de Hema. Momenteel is de toonaangevende warenhuisketen Hema, onderdeel van de Maxeda holding, druk doende met de bouw van een geautomatiseerd logistiek centrum met een geïntegreerde orderpickoplossing. Sinds meer dan drieënhalf jaar is het Witron ‘DPS’ (Dynamic Picking System) al door Hema in gebruik voor de afhandeling van de reguliere artikelen (‘pull’ stroom). Nu zal het bedrijf dezelfde logistieke infrastructuur gebruiken voor zijn promotionele en seizoensartikelen (‘push’ range). In tegenstelling tot de ‘pull’ stroom, die dagelijks op afroep door de bijna 340 Hema winkels in de lage landen en Duitsland besteld kunnen worden, worden de promotionele en seizoensartikelen onafhankelijk van de orders geleverd.

Succesvol retailformat
Tony DeNunzio, CEO van Maxeda, is enthousiast over de nieuwe uitbreiding en zegt: “Hema is een zeer succesvol retailformat en we zijn vastberaden dit succes voort te zetten. We willen de meest efficiënte en moderne supply chain in de business. Dit is het moment om te investeren in de nieuwste infrastructuren voor de push goederen.” Ronald van Zetten, directievoorzitter van Hema, voegt toe: “Na voltooiing zullen we ver voorlopen op de concurrentie waar het gaat om het managen van de distributieketen.”

16 miljoen euro
Hema investeert circa 16 miljoen euro in de nieuwe logistieke technologie. Als gevolg hiervan kunnen alle externe magazijnen gesloten worden en de RF gestuurde picking van de ‘push’ stroom wordt overgenomen door de efficiënte ‘DPS’ technologie van de ‘pull’ stroom. Met een volledig geïntegreerd ‘DPS’ systeemplatform zal Hema volgens Witron een hoge pickkwaliteit behalen, onafhankelijk van de orderstromen, wat het bedrijf de mogelijkheid biedt de ambitieuze expansieplannen waar te maken.

90.000 opslaglocaties
De projectomvang bestaat uit een drie gangen bevattend automatisch bakkenmagazijn met circa 90.000 opslaglocaties voorzien van vier miniload kranen. Additioneel wordt nog een automatisch pallethoogbouw magazijn met vijf kranen en genoeg ruimte voor circa 26.000 pallets gebouwd. Toekomstig zullen gepickte orders geconsolideerd worden in de nieuw te bouwen order consolidatiebuffer met 7.700 bak-opslaglocaties en acht ‘picking mini loads’ – hoog dynamische miniload-kranen. Ongeveer 750 pickkanalen voor bakken, 150 palletpick locaties en 44 picking werkstations zullen worden geïnstalleerd binnen het uit twee levels bestaande ‘DPS’.

Kruisverbindingen
Witron zal ook het bestaande en operationele ompakgebied uitbreiden met acht dubbele werkplekken en kruisverbindingen maken tussen de ‘pull’ en ‘push’ stromen door middel van met elkaar verbonden transporttechniek. De gehele interne material flow zal verder gestroomlijnd en geoptimaliseerd worden. De ‘DPS’ ‘push’ systeemoplossing is ontworpen voor een picking performance van 113.000 items per dag, wat neerkomt op ongeveer 16.700 klantbakken. In totaal zullen er in het nieuwe, in de lente van 2008 productief gaande, 112 meter lange, 51 meter brede en 33 meter hoge nieuwe distributiecentrum circa 300 miljoen stuks onderdak vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven