Ga naar hoofdinhoud

Winnaars NVC-prijzen bekend


Mariska van Stipdonk, studente aan de Technische Universiteit Eindhoven, heeft met haar afstudeerscriptie over het toepassen van displaydozen in de supermarkt de NVC Afstudeercompetitie 2007 gewonnen. De Nederlandse Verpakkingsketen Prijs ging naar de keten van bedrijven die de Xeikon digitale printer van Punch Graphix op de markt heeft gebracht.

De prijswinnaars werden bekendgemaakt tijdens het 6e Nationale Verpakkingsinnovatie Diner, dat op 29 november in Rotterdam plaatsvond.

NVC Afstudeercompetitie
In totaal streden negen inzendingen om de prijs in de NVC Afstudeercompetitie. Stipdonk heeft met haar scriptie in kaart gebracht hoe retailers opbrengsten met omdozen kunnen realiseren. Op basis van de scriptie kunnen retailers nu gemakkelijker en beter uitrekenen welke voor- en nadelen bepaalde keuzes voor omdozen voor hun onderneming met zich meebrengen. Stipdonk werd bij het maken van haar scriptie vanuit het bedrijfsleven begeleid door de Metro Cash & Carry groep, een van de grootste Europese retailers.

Inmiddels is de zesde editie van de NVC Afstudeercompetitie van start gegaan. De prijsuitreiking hiervan vindt plaats tijdens het Nationale Verpakkingsinnovatie Diner op 30 september 2008.

Nederlandse Verpakkingsketen Prijs
In het geval van de winnaar van de Nederlandse Verpakkingsketen Prijs loofde de jury vooral de vergaande en innovatieve ketensamenwerking. “Supply chain risk management staat hoog op de agenda en Punch Graphix en zijn ketenpartners zijn daar erg ver in gegaan. Zo zijn alle toeleveranciers bij het proces betrokken en is de regie voor een groot deel bij Houtbewerking en Verpakkingsindustrie Schijndel gelegd. De resultaten zijn uitstekend en de samenwerking in deze business-to-business markt kan als lichtend voorbeeld dienen voor menig consumentenmarkt project”, aldus juryvoorzitter Jack Kwakman.

Vakjury
De jury van de ketenprijs bestaat uit de hoofdredacties van zes vaktijdschriften, die
gezamenlijk de gehele supply chain van verpakte producten beschrijven. Dit jaar bestond de jury uit juryvoorzitter Jack Kwakman van Pakblad, Carina Grijspaardt-Vink van VMT, Martijn Lofvers van Supply Chain Magazine, Gerard Molenaar van VerpakkingsManagement en Verpakken, Alex van Hoof van Consudel en Steffen van Beek van de Levensmiddelenkrant.

Publieksprijs
De Grolsch-keten is de winnaar van de Publieksprijs. De keten heeft met 79 procent de meeste internetstemmen gekregen op de NVC-website. In totaal werden 2008 geldige stemmen uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven