Wim Bosman opent nieuw distributiecentrum in Utrecht • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Wim Bosman opent nieuw distributiecentrum in Utrecht


Per 1 juli opent Wim Bosman Expeditie B.V. een nieuw distributiecentrum op Industrieterrein Lage Weide in Utrecht. Het nieuwe dc wordt gebruikt voor de verdeling van zendingen binnen Nederland.

Het nieuwe dc bestaat uit 5.600 m2 overslag- en 2.300 m2 warehouseruimte met in totaal 25 laaddeuren. Uit een simulatie-oefening tussen potentiële vestigingsplaatsen, zoals Den Bosch, Rotterdam en Veenendaal, is Utrecht als meest optimale locatie naar voren gekomen vanwege de centrale ligging.

Groei
Wim Bosman zet met deze stap in op verdere groei buiten de hoofdlocatie in ‘s-Heerenberg en kan hierdoor op twee fronten verder groeien binnen Nederland. De hoofdredenen voor de uitbreiding in Utrecht zijn de beperkte groeimogelijkheden van het bestaande internationale distributiecentrum in ‘s-Heerenberg door lokale belemmering, de toenemende congestie op de A12 richting Arnhem en de wens om efficiënter en effectiever te kunnen werken. Wim Bosman creëert met de nieuwe vestiging werkgelegenheid in Utrecht voor onder andere planners, magazijnmedewerkers, administratieve medewerkers en chauffeurs. Het betreft in totaal 50 medewerkers en het streven is om met 20 à 25 vrachtwagens te starten.

Boordcomputers
Voor de nieuwe vestiging worden bestaande transporteenheden ingezet die voorzien zijn van boordcomputers. Deze boordcomputers spelen een belangrijke rol in het planproces dat vanaf juli over twee locaties verdeeld zal worden. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een dynamisch plansysteem, waardoor de planners in ‘s-Heerenberg en Utrecht direct met elkaar in contact staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven