Ga naar hoofdinhoud

Wiltec neemt HS Safety & Systems over


Per 1 juli 2007 heeft Wiltec BV in Uden, specialist op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen en beroepskleding, de activiteiten van HS Safety & Systems in Capelle aan den IJssel overgenomen.

De overname van HS Safety & Systems past binnen de strategie van Wiltec om de positie in de markt verder uit te bouwen. HS Safety & Systems is al sinds 1985 actief op de Nederlandse markt en heeft zich gespecialiseerd op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), beroepskleding, (poets)papier en hygiëneproducten. Het bedrijf richt zich hierbij vooral op de eindgebruikers van deze artikelen. Met het brede assortiment en de service-gerichte organisatie was HS Safety & Systems volgens Wiltec in staat om een totaalpartner te zijn voor haar klanten. Aan het hoge serviceniveau, de snelle levering en een persoonlijke benadering van relaties wordt ook door Wiltec veel waarde gehecht.

Regiopositie versterkt
De activiteiten van HS Safety & Systems zullen voor het grootste deel worden ondergebracht bij de vestiging van Wiltec in Spijkenisse. In deze vestiging zijn de activiteiten rondom beroepskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidsschoenen geconcentreerd. Door de overname wordt de regiopositie van Wiltec Spijkenisse versterkt en daarnaast behouden de klanten van HS Safety & Systems een regionaal aanspreekpunt.

Overnames
Wiltec, marktleider in verf-, lijm- en kitspuitapparatuur, is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grootste en meest gespecialiseerde leveranciers van persoonlijke beschermingsmiddelen, beroepskleding en veiligheidsschoenen in de Benelux. In april dit jaar zijn de activiteiten van Industry Wear Krimpen BV al bij de vestiging in Spijkenisse gevoegd. Daarnaast zijn in het recente verleden al diverse bedrijven in deze branche overgenomen, waaronder Prestop BV, Interlloyd BV, Neskrid BV, HC Safety Group BV, Hacomfort BV, Safetec BV, Veldhoen BV en Handelscompagnie BV. Met deze overnames wist Wiltec diverse exclusieve merken en importeurschappen te verwerven, waaronder dat van Showa, Neskrid, Peltor en Scott. In totaal biedt de Wiltec Groep werk aan 165 mensen en heeft de onderneming een jaaromzet van ongeveer 30 miljoen euro.

Wiltec logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven