Ga naar hoofdinhoud

Werknemers pessimistisch over personeelstekort de komende drie jaar


Het personeelstekort blijft een zorgenkindje voor de komende drie jaar. Het tekort aan arbeidskrachten wordt zelfs het belangrijkste zorg voor de logistieke sector.

58 procent van de werkenden in de logistieke sector stelt dat het personeelstekort de komende drie jaar de belangrijkste ontwikkeling in hun branche wordt. Dit blijkt uit het jaarlijkse logistiek benchmarkonderzoek van Protime onder ruim tweehonderd werknemers in de logistieke sector.

Dit is een toename ten opzichte van 2021, toen stelde nog iets minder dan de helft (49%) dat het tekort aan medewerkers de sector de komende jaren zou tekenen. Volgens driekwart (74%) van de werknemers heeft de coronacrisis het personeelstekort beïnvloed.

Creatieve oplossingen gevraagd
Maar wat doen logistieke bedrijven er dan op dit moment aan om het personeelstekort op te lossen? Bijna de helft (46%) van de organisaties richt zich op het plaatsen van advertenties. Opvallend, omdat een kwart van de respondenten (27%) stelt dat het verbeteren van het imago de oplossing is voor het personeelstekort. Dat is natuurlijk niet met wat advertenties gebeurd. Om het werken in de sector aantrekkelijk te maken voor Generatie Z geeft maar liefst 89 procent van de respondenten aan dat het imago opgevijzeld moet worden. Daarnaast ziet 26 procent de oplossing voor het tekort aan personeel in het beter scholen van medewerkers.

Respondenten verwachten dat er vooral personeel nodig zal zijn in de transport (67%) en distributie (41%).
Lucas Polman, directeur Nederland bij Protime: “Om te voorkomen dat het personeelstekort alsmaar blijft toenemen, is het tijd voor bedrijven om te laten zien hoe leuk werken in de logistieke sector is. Daarnaast zullen organisaties in de logistieke sector ook intern aan de slag moeten om in te kunnen spelen op de allround inzetbaarheid van medewerkers en op het tekort aan medewerkers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven