Ga naar hoofdinhoud

Wereldwijde markt van magazijnautomatisering verdubbelt


De wereldwijde markt voor magazijnautomatiseringen groeit door. Het Engelse bureau Interact Analysis voorspelt in een onderzoek dat de markt de komende vier jaar met 21,6 procent groeit, tot een omzet van omgerekend ruim 41 miljard euro. 

Handelsoorlog

Tussen 2020 en 2021 zal de omzet licht dalen, omdat bedrijven beslissingen zullen uitstellen vanwege politieke en economische onzekerheden. Die onzekerheden komen voornamelijk door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en de afnemende vraag uit Europa.

In het komende nummer van Warehouse Totaal verschijnt een verhaal over de opkomst van AGV’s in magazijnen. Ze worden zelfs gebruikt om conveyors te vervangen.

Magazijnrobots

De komende jaren zullen steeds meer bedrijven magazijnrobots gaan gebruiken, die ook steeds beter worden wat betreft machine vision en  grijp- en navigatietechnologie. Met name bedrijven die met producten van vaak dezelfde afmetingen werken (denk aan kleding en medische hulpmiddelen) zullen in zee gaan met robots. 

Service

Leveranciers die de systemen en technologie leveren weten zich verzekerd van een vaste inkomstenstroom omdat ze de service, onderhoud en aftermarket voor hun rekening nemen. Hoe meer systemen, hoe meer diensten qua service en onderhoud. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven