Wehkamp breidt mega distributiecentrum opnieuw fors uit • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Wehkamp breidt mega distributiecentrum opnieuw fors uit


Wehkamp gaat haar warehouse in Zwolle opnieuw uitbreiden. Groei is de reden achter de uitbreiding.

 Wehkamp, dat in 2019 zijn warehouse in Zwolle al fors uitbreidde, gaat andermaal bijbouwen. Dit jaar wordt nog eens 30.000 m2 toegevoegd aan het bestaande logistieke centrum van Wehkamp in Zwolle.

Overname en groei Wehkamp

Met de uitbreiding wordt het distributiecentrum vergroot tot 140.000 vierkante meter.  Deze stap sluit aan bij de groei van het bedrijf die is ingezet nadat het huidige management een nieuwe strategie heeft geïmplementeerd. Daarnaast zorgen de overname van kleertjes.com in 2021 en de verschuiving naar online winkelen voor een aanzienlijke groeiacceleratie en een grotere behoefte aan logistieke capaciteit.

 

Nieuwe strategie Wehkamp

Graham Harris, ceo van Wehkamp: “Wederom gaan we ons geavanceerde en bijna volledig geautomatiseerde logistieke centrum, het hart van onze organisatie, uitbreiden en dat is voor ons een belangrijke mijlpaal. We hebben in de afgelopen jaren een sterke en stabiele winstgevende groei laten zien die wordt gedreven door onze succesvolle groeistrategie. We hebben een duidelijke keuze gemaakt om onze klanten, die voornamelijk bestaan uit gezinnen, het meest inspirerende en best samengestelde assortiment mode, wonen, kinderkleding en beauty te bieden in combinatie met een geweldige winkelervaring en de snelste bezorgopties in de markt. 

Groei e-commerce

Wehkamp verwacht dat de versnelde verschuiving naar e-commerce blijvend is en  het aantal klanten dat bij Wehkamp bestelt blijft stijgen. “We verwachten dat deze trend zich de komende jaren blijft voortzetten en daarom is het een goed moment om verder te investeren in onze logistieke capaciteiten, onze toekomst en onze leidende positie in de Nederlandse online retailmarkt.”

140.000 duurzame vierkante meter

Het nieuwe deel van het logistieke centrum van Wehkamp wordt naar verwachting begin 2023 in gebruik genomen. Net als het bestaande logistieke centrum van Wehkamp wordt het nieuwe deel op dezelfde duurzame wijze gebouwd in nauwe samenwerking met vastgoedspecialist WDP. Zo wordt het dak van het nieuwe gedeelte voorzien van 2.000 extra zonnepanelen. Het nieuwe gedeelte zal worden ingericht op de distributie van grote goederen zoals meubelen, een tak die recent is overgeheveld vanuit Maurik naar Zwolle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven