Ga naar hoofdinhoud

Web services dé trend van 2008


‘Flow-through’ en webservices zijn dé trends van 2008. Dit zegt Manhattan Associates, leverancier van supply chain-oplossingen. Vooral web services gaan volgens Manhattan hun toegevoegde waarde bewijzen.

Manhattan heeft voor het komende jaar in totaal acht trends gespot. Een daarvan is ‘flow-through’, een proces waarbij inkomende goederen niet standaard meer worden opgeslagen in het distributiecentrum, maar direct verder worden verscheept. Dit betekent een vermindering van arbeidskosten en een versnelling van de transportcyclus.

Een andere ontwikkeling is die van web services. Volgens Manhattan richt het debat zich in 2008 steeds meer op de daadwerkelijke voordelen voor bedrijven, zoals een betere binding met klanten, partners en medewerkers, de uitrol van bestaande services naar nieuwe klanten, een efficiëntere samenwerking met partners en toeleveranciers, betere toegang tot informatie en kortere ontwikkeltijden voor nieuwe projecten. Andere trends zijn volgens Manhattan onder andere de vereenvoudiging van systeemintegratie, productiviteitsverbetering voor een optimale picking-procedure en RFID.

“Het komende jaar gebeurt er veel in de supply chain, vooral op technologiegebied”, zegt Jan Heijblom, Sales Manager Central Europe bij Manhattan Associates. “Veel technologieën waar we al een tijdje over horen, zullen hun waarde in de praktijk gaan bewijzen. Daarnaast zien we dat een aantal nieuwe mogelijkheden hun opwachting maken. Het is natuurlijk altijd een beetje koffiedik kijken, maar ik verwacht dat de bedrijven die zich écht op technologie gaan richten het komend jaar daar zeker de vruchten van zullen plukken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven