Je warme maaltijd straks bezorgd door Albert Heijn? • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Je warme maaltijd straks bezorgd door Albert Heijn?


Albert Heijn stapt mogelijk in de wereld van maaltijdbezorging. In samenwerking met andere partijen ziet topman Wouter Kolk (51) wel iets in de bezorging van warme kant-en klaarmaaltijden. Dit liet hij weten in een interview met Parool, afgelopen zaterdag. Ook liet Kolk zich uit over de robotisering van toekomstige distributiecentra. 

“We hebben alle ingrediënten al in huis en met Allerhande (magazine) de recepten om er iets van te maken. Ik zie in de toekomst wel gebeuren dat we dat combineren met partijen die met bereiding en bezorging aan de slag kunnen”, zei Kolk hierover.

”Als iemand dit kan doen, dan zijn wij het wel”

Het bedrijf bezorgt al boodschappen aan huis en levert met de ‘Allerhande Box’ ingrediënten om zelf een maaltijd mee te bereiden. Thuisbezorgen van warme maaltijden zou volgens de topman van de grootgrutter een logische stap zijn. “Een derde van alle bestellingen via AH.nl is al kant-en-klaar. Thuisbezorgen van warme maaltijden ligt daar dichtbij. Als iemand dit kan doen, dan zijn wij het wel.” Of er achter de schermen al aan wordt gewerkt wilde Kolk niet prijsgeven.

Robotisering

Verder zegt de CEO in het interview zich zorgen te maken over de gevolgen van innovatie voor de werkgelegenheid. “Robotisering zal bij ons ook enorme invloed hebben. We bouwen in Zaandam een nieuw distributiecentrum, dat vergaand geautomatiseerd is; onvermijdelijk als we al onze winkels hun eigen assortiment willen leveren.” Even onvermijdelijk is volgens hem dat dit ten koste gaat van arbeidsplaatsen. “Tegelijkertijd hebben we door die automatisering veel nieuwe mensen nodig met een IT-achtergrond. En doordat we veel meer verse producten zijn gaan verkopen, is er bij onze leveranciers een enorme behoefte aan personeel; wellicht kunnen we daar een oplossing vinden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven