Ga naar hoofdinhoud

VTL verzorgt training Criminaliteitsawareness en Criminaliteitspreventie


VTL organiseert trainingen waarbij onder andere criminaliteit en diefstal worden behandeld. Deelnemers krijgen inzicht in de mogelijke vormen van criminaliteit en leren welke invloed zij hierop kunnen uitoefenen om schade te voorkomen dan wel te beperken.

Jaarlijks lijdt de sector transport en logistiek in toenemende mate schade door criminaliteit, in de vorm van diefstal van voertuigen, lading en goederen uit loodsen, fraude en vandalisme. In praktijk blijkt dat ondernemingen geen tot weinig maatregelen nemen om criminaliteit te voorkomen terwijl de kans om ermee in aanraking te komen meer dan vijftig procent is. Criminaliteitsawareness zorgt voor bewustwording onder werknemers en werkgevers, zodat criminaliteit eerder herkend en erkend wordt.

Interne Criminaliteit
Bij interne criminaliteit gaat het om strafbare, en voor het bedrijf schadelijke handelingen van werknemers, zoals diefstal, verduistering, fraude of oplichting. Interne criminaliteit ontstaat vaak door een gebrek aan interesse en controle bij de werkgever, waardoor ‘gelegenheid’ geschapen wordt. Elektronische hulpmiddelen zoals toegangsbeveiliging en organisatorische maatregelen helpen deze vorm van criminaliteit terug te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven