Ga naar hoofdinhoud

VTL steunt wedstrijd Zuinigste Rijder 2008


Wie wordt de zuinigste chauffeur van 2008? Op 28 juni strijden de drie beste chauffeurs van Nederland tegen elkaar om deze felbegeerde titel. VTL Trucksimulatiecentrum staat als netwerkpartner volledig achter de doelstellingen van dit evenement, namelijk automobilisten helpen om te kunnen besparen op hun brandstofkosten.

Met een trekker/oplegger-combinatie laten de chauffeurs op 28 juni op een circuit in Lelystad hun rijstijl zien. Na een rit op de openbare weg vindt de finish plaats op het circuit van Zandvoort. De chauffeur met het laagste brandstofverbruik wint en mag zich De Zuinigste Chauffeur van Nederland noemen en de prijs, Het Gouden Gaspedaal, mee naar huis nemen.

Voorrondes
De drie finalisten worden tijdens een behendigheids- en wegwedstrijd op 17 mei door een deskundige jury gekozen uit in totaal twaalf chauffeurs. Deze twaalf zijn de provinciekampioenen van de voorrondes die op 5, 12 en 19 april 2008 plaatsvinden in Houten. Aan de voorrondes doen per provincie vijf chauffeurs mee. VTL Trucksimulatiecentrum stelt hiervoor vier high-end simulators ter beschikking, voorzien van een bewegend onderstel met levensechte projectie.

Schoner mileu
Door mee te doen aan de wedstrijd, besparen de deelnemers niet alleen een aanzienlijk bedrag op brandstofkosten, maar dragen zij ook bij aan een schoner milieu. Daarnaast zijn er voor de deelnemers prachtige prijzen te winnen. Nieuw dit jaar is het onderdeel De Zuinigste Chauffeur.

Besparen
Met haar opleidingen Het Nieuwe Rijden levert VTL een bijdrage aan het besparen van brandstof en het aanleren van bewuster en veiliger rijgedrag. Uit praktijkresultaten blijkt dat het volgen van trainingen in Het Nieuwe Rijden bij wagenparken kan leiden tot een schadereductie van maar liefst dertig tot veertig procent. Daarnaast zijn besparingen op brandstofkosten te bereiken tot maar liefst vijftien procent. Het volgen van trainingen in Het Nieuwe Rijden levert voor bedrijven direct een kostenbesparing op.

VTL
VTL is het centrum voor ontwikkeling mensen in Transport en logistiek. Niet alleen voor vrachtauto’s, maar ook voor koeriers, bestelauto’s en bussen zijn er trainingen voor Het Nieuwe Rijden. Kijk voor meer informatie over deze of andere trainingen van VTL op de website van VTL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven