Ga naar hoofdinhoud

VSL verheft producentenbelang tot missie


Tot voor kort bestond de VSL uit zowel producenten als leveranciers van magazijnstellingen, bordesvloeren en archiefstellingen. De belangen van deze groepen verschillen echter erg veel.

In goede sfeer is daarom overeengekomen de organisatie en haar ledenaantal af te slanken. De VSL zal zich nog uitsluitend bezighouden met magazijnstellingen en bordesvloeren en zich richten op belangen en verantwoordelijkheden van producenten.
 
De nieuwe VSL-missie luidt:

1. Actieve ondersteuning van producenten van magazijnstellingen in Nederland bij de invulling van hun bijzondere producttechnische en maatschappelijke verantwoordelijkheid, voortvloeiend uit Nederlandse Wet- en Regelgeving.

2. Vertaling van Wet- en Regelgeving naar Normen en Praktijkrichtlijnen, alsmede draagvlak creëren voor aanvullende maatregelen ter bescherming van leveranciers én afnemers.
Vanwege het bovenstaande, neemt de VSL dan ook actief deel aan:
• de ontwikkeling van Wet- en Regelgeving op Europees niveau;
• de aansluiting van Nederlandse Wet- en Regelgeving op de Europese;
• de ontwikkeling van het vakgebied in algemene zin;
• de ontwikkeling van Keurmerken gedragen door onafhankelijke deskundigheid.

De leden van de VSL zijn:

Nedcon Magazijninrichting BV
Hovuma Magazijnstellingen BV
Magista BV
Space 2000 BV

De Vereniging van Stelling Leveranciers (VSL), een branchevereniging van het grootste lid van VNO-NCW, de ondernemersvereniging FME-CWM te Zoetermeer, bestaat al vele jaren (vóór 1995 als: “Groep Stelling Fabrikanten -GSF”). Zij houdt zich vooral bezig met het professioneel invulling geven aan het vakgebied “Magazijnstellingen; de bijzondere draagconstructie naar gebruik en constructief ontwerp”. En wel uitgaande van geldende wet- en regelgeving. Dit blijkt ook wel uit de vele artikelen en VSL-publicaties die in de loop der jaren zijn verschenen.
De VSL is lid van de “European Racking Federation – ERF/FEM R&S”, de Europese branchevereniging van stellingfabrikanten. Zij speelt hierin een actieve rol. De voorzitter van de Technische Commissie van de VSL is tevens Technical Chairman van ERF/FEM R&S.
Ook is de VSL door haar lidmaatschap van de Nederlandse NEN Normcommissie “Magazijnstellingen” direct betrokken bij het opstellen van Europese EN-Normen, waarvan een aantal pre-Normen binnenkort worden gepubliceerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven