Ga naar hoofdinhoud

VSL-Silologistics automatiseert met Qurius


VSL-Silologistics, voorheen onderdeel van Vos Logistics Nederland, gaat zijn bedrijfsprocessen efficiënter inrichten met behulp van Microsoft Dynamics NAV, in combinatie met Q-Logistics. Q-Logistics is de bedrijfsbrede automatiseringsoplossing van Qurius voor transportondernemingen en logistiek dienstverleners. Binnen Europa is VSL-Silologistics een van de grotere spelers op het gebied van hoogwaardige logistieke dienstverlening en silo-opslag. Eind 2007 werd VSL-Silologistics een zelfstandige onderneming. Het bedrijf denkt met het nieuwe systeem totale transparantie in de gehele keten te bereiken

Geïntegreerde oplossing
Het nieuwe systeem gaat alle bedrijfsprocessen van VSL-Silologistics ondersteunen. Hieronder vallen ook de orderinvoer, warehousing en facturatie. Volgens Jacques Kleinkramer, CEO van VSL-Silologistics, is het belangrijkste voordeel van het systeem dat het een geïntegreerde oplossing is. “We willen een integraal systeem en geen losse pakketten. Microsoft Dynamics NAV/Q-Logistics biedt ons de mogelijkheid om al onze bedrijfsactiviteiten in één geïntegreerd systeem onder te brengen. Hierdoor kunnen we steeds over de juiste en actuele informatie beschikken. Bovendien is Q-Logistics een bewezen ICT-oplossing waar voor ons nagenoeg geen maatwerk aan te pas komt ”.

Totale transparantie
Q-Logistics biedt, behalve een volledig ERP-systeem, ook complete functionaliteit op het gebied van transportmanagement (TMS) en warehousemanagement (WMS). Een belangrijk onderdeel voor VSL wordt RF-scanning, dat gekoppeld wordt aan het WMS. “Met behulp van RF-scanning kunnen goederen eenvoudig getraceerd en gevolgd worden”, legt Jacques Kleinkramer uit. “Hierdoor kunnen wij onze klanten tijdig van de juiste informatie voorzien. De koppeling leidt tot totale transparantie in de hele logistieke keten: het geeft ons een perfect overzicht van onze activiteiten en op elk gewenst moment een actuele voorraadstatus, zowel in onze warehouses als in de silo’s.”

Groeiplannen
VSL-Silologistics wil binnen vijf jaar de omzet verdubbelen. Om dit te bereiken zal er een aantal vestigingen bij komen. Met de keuze voor het Microsoft-platform denkt CEO Kleinkramer deze groeiplannen optimaal te kunnen ondersteunen. “Een systeem als Microsoft Dynamics NAV/Q-Logistics is eenvoudig te integreren. Bij iedere nieuwe vestiging hoeft het systeem straks alleen nog maar uitgerold te worden!” De live-gang van het nieuwe systeem staat gepland voor januari 2009.

Qurius logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven