Vopak kent slots toe met nieuw systeem van Ab Ovo • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Vopak kent slots toe met nieuw systeem van Ab Ovo


Vopak, aanbieder van geconditioneerde opslagfaciliteiten voor vloeibare bulkgoederen, heeft onlangs een nieuw Slot Boeking Systeem in gebruik genomen. IT-dienstverlener Ab Ovo heeft het systeem ontwikkeld en geïmplementeerd.

Het op maat gemaakte systeem is gebouwd met TET, Ab Ovo’s eigen MDA ontwikkeltool.

Met het Slot Boeking Systeem kunnen wegtransporteurs via een beveiligde persoonlijke webpagina meteen een slot boeken bij de Vopak terminals Botlek, Chemiehaven en TTR. Het integrale systeem is voorzien van specifieke data, zoals infrastructuurcomponenten, het blokken van slots, het aantal beschikbare operators en de slotlengtes van de individuele locaties. Naast specifieke laadbeperkingen ondersteunt het systeem ook meerdere orderregels en combinatieorders. Er werken ongeveer 300 gebruikers met het systeem. Dagelijks handelen zij gemiddeld meer dan 100 vrachtwagens af.

Voordat Vopak het systeem aanschafte, communiceerden Vopak en de gemiddeld vijftig wegtransporteurs via e-mail, fax of telefoon om de dagelijkse puzzel van het toekennen van slots op te lossen. Met de introductie van het Slot Boeking Systeem is de data nu transparant en betrouwbaar, voor zowel de planningsafdeling van Vopak als de wegtransporteur.

Het Slot Boeking Systeem is geïntegreerd in de ICT-architectuur van Vopak. Ab Ovo heeft Vopak ondersteund bij de totstandkoming van de trainingsdocumentatie. Ook heeft het bedrijf Vopak geholpen de gebruikersdocumentatie te ontwikkelen, inclusief de handleiding voor de transporteurs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven