Ga naar hoofdinhoud

Voorzichtig vervoer van terracotta soldaten


UPS heeft onlangs een wel zeer precair transport mogen verzorgen. Een leger levensgrote terra cotta beelden van de Chinese soldaten uit de tweede eeuw voor Christus moest met de allergrootste voorzichtigheid vervoerd worden van Shanghai naar vier verschillende musea in de Verenigde Staten. De pakweg 2.200 jaar oude strijders en hun paarden maakten hun reis aan boord van een Boeing 747-400, uiteraard voorzien van de bekende UPS-bruine staart. De komende jaren zullen ze te zien zijn in musea in Los Angeles, Houston, Atlanta en Washington.

210 voor Christus
De terracotta beelden stammen uit de tijd van de Chinese keizer Qin Shi Huang, die zo rond 210 voor Christus aan de macht was. Toen hij overleed in 209 voor Christus, werden zo’n 8.000 terracotta strijders en paarden samen met hem begraven. In 1974 werden ze gevonden door boeren die bij Xi’an in China’s provincie Shaanxi aan het graven waren en daarbij stuitten op het graf van Qin Shi Huang. De beelden werden in 42 speciaal gefabriceerde transportboxen verpakt en in de 747 geladen. Ze kwamen er door de neus van de Boeing, het nieuwste model in de UPS-vloot, weer uit.

Haaien en walvissen
Uiteraard toonde de directeur van UPS Airlines, Bob Lekites, zich buitengewoon trots dat zijn bedrijf dit bijzondere transport heeft mogen organiseren. “Deze verhuizing vereiste een ongelooflijk zorgvuldige planning en logistiek. UPS heeft aangetoond hier bij uitstek de geschikte partij voor te zijn.” Bland Matthews, die namens UPS Airlines optrad als coördinator van het transport, had al eerder voor enkele bijzondere transporten gezorgd. Zo werden onder zijn leiding al eens haaien uit Taiwan en walvissen uit Mexico naar de VS getransporteerd.

UPS terracotta soldaten 1 UPS terracotta soldaten 3

UPS terracotta soldaten 4  UPS terracotta soldaten 5

UPS terracotta soldaten 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven