Ga naar hoofdinhoud

Vlag kan uit: uitbreiding van dc Wasco is voltooid


Vier jaar na de opening van Wasco’s nieuwe distributiecentrum in Apeldoorn, is nu ook de uitbreiding hiervan gereed. In juni werd de uitbreiding van 8.000 vierkante meter voltooid, waardoor Wasco nu beschikt over een distributiecentrum van ruim 26.000 vierkante meter.

Duurzaam gebouwd

De aanbouw is gerealiseerd conform de BREEAM-NL Outstanding norm, de hoogst mogelijke duurzaamheidsnorm. Hiermee ligt de duurzaamheidsambitie hoger dan de BREEAM Excellent norm, die van toepassing is op het in 2016 gebouwde deel. Onderdeel van deze verduurzaming zijn onder andere de toepassing van lucht-water-warmtepompen en PV-panelen.

Naast het gebruik van zoveel mogelijk duurzame materialen is er ook veel aandacht besteed aan gezondheidsfactoren, zoals een natuurlijke lichtinval en de ecologie.

Sterke groei

De uitbreiding was noodzakelijk om niet alleen de toegenomen logistieke en expeditieactiviteiten te kunnen faciliteren, maar ook om in te spelen op de steeds verdergaande verduurzaming van het productassortiment. Hierdoor was het noodzakelijk dat er meer opslagcapaciteit beschikbaar kwam om meer duurzame productgroepen op voorraad te kunnen nemen en daarmee de beschikbaarheid te vergroten.

Na een inpandige optimalisatieslag zal de uitbreiding na de zomervakantie in gebruik worden genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven