Ga naar hoofdinhoud

Virtueel kenniscentrum voor voestalpine Railpro


E-office, specialist in het optimaliseren van de werkomgeving van professionals, heeft een virtueel kenniscentrum ontwikkeld voor voestalpine Railpro om de aanwezige kennis en expertise eenvoudig toegankelijk te maken.

Voestalpine Railpro, totaalaanbieder van producten, logistiek en service voor de railinframarkt, maakt met de nieuwe toepassing de kennis en expertise die aanwezig is binnen het spoorbedrijf eenvoudig toegankelijk voor haar medewerkers.

Teamsites
In twee maanden tijd werd de basis gelegd voor het virtuele kenniscentrum. In eerste instantie werd SharePoint 2007 ingezet om algemene technische kennis en praktische informatie over de organisatie vast te leggen. In een later stadium werd het kenniscentrum uitgebreid met teamsites om alle inhoudelijke en specifieke kennis van railprojecten, bestekken van opdrachten en werkprocessen vast te leggen. “Omdat het spoor intensief wordt gebruikt, stelt de overheid hoge eisen aan de kwaliteit en beschikbaarheid van het spoor. Om dit te garanderen, moeten we niet alleen nieuwe kennis opdoen, maar er eveneens voor zorgen dat deze ook wordt gedeeld. Daarnaast hebben we te maken met natuurlijk verloop in het personeelsbestand. Om te voorkomen dat kennis verloren gaat, hebben wij vorig jaar besloten om een kenniscentrum op te zetten”, aldus Sjaak Spruijt, coördinator supply, logistics & service van voestalpine Railpro en verantwoordelijk voor het virtuele kenniscentrum.

Eerste stap
Het virtuele kenniscentrum is de eerste stap; het kenniscentrum wordt op lange termijn uitgebouwd tot een complete digitale werkomgeving waarin medewerkers alle informatie kunnen vinden die voor hen relevant is. E-office adviseerde voestalpine Railpro over de keuze voor Sharepoint 2007 en over de inrichting van het virtuele kenniscentrum op basis van de werkwijze van de medewerkers. De dienstverlening van E-office richt zich op het begeleiden van de organisatie- en gedragsverandering die nodig is om de werkprocessen te verbeteren. Daarnaast verzorgt E-office de realisatie van digitale werkomgevingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven