Ga naar hoofdinhoud

Vijf nieuwe Nissans voor Huhtamaki


Huhtamaki Nederland BV, onderdeel van het Finse verpakkingsconcern Huhtamaki, heeft aan zijn bestaande vloot Nissan heftrucks nog eens vijf Nissans toegevoegd.
Huhtamaki, gevestigd in Franeker, ontwikkelt, produceert en verkoopt milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal voor o.a. eieren, fruit, groenten en industriële producten.

Al jaren rijdt Huhtamaki met Nissan heftrucks die aangedreven worden door aardgas. Hierdoor rijden de heftrucks niet alleen schoon, ze komen er ook door in aanmerking voor de Rabo Groenfinanciering. De toepassing van aardgas is voor de Rabobank een reden om de leasing van deze trucks te financieren tegen een extra lage rente. De bank is dus geïnteresseerd in bedrijven die bij de bedrijfsvoering rekening houden met milieu, klimaat en voedselveiligheid, of die besparen op energie en grondstoffen.

Lage emissie
De Nissan DX en FX4 LPG trucks worden omgebouwd door de Friese intern transportleverancier Langhout en geschikt gemaakt voor het gebruik van aardgas. Ook worden ze uitgevoerd met de nieuwste uitvoering aardgas installatie, die pas onlangs op de markt is gekomen. Aardgas heeft als grote voordeel een zeer lage emissie bij de verbranding.

Maximale inzetbaarheid
De service van de aardgastrucks zal ook door Langhout worden uitgevoerd. Het Langhout full-service concept zal volgens beide partijen zorgdragen voor de maximale inzetbaarheid en lage exploitatiekosten van deze trucks tegen een vooraf vastgesteld bedrag.

Wisselsysteem
De machines worden uitgevoerd met een wisselsysteem voor het eenvoudig wisselen van voorzetapparatuur. Alle heftrucks zijn daarnaast uitgevoerd met het nieuwste model chauffeurstoelen om rugklachten te voorkomen, en een comfort cabine. De trucks hebben een dubbel vorkentoestel met reachvorken. Hiermee kan de chauffeur enkele pallets, of met in de lengte uitgeschoven vorken, 2 pallets achter elkaar geplaatst vervoeren. Als de vorken gespreid worden, kunnen er totaal 4 pallets verplaatst worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven