Ga naar hoofdinhoud

VidaXL kiest voor nieuw warehouse management systeem om te kunnen groeien


VidaXL wil wereldwijd marktleider worden in slow moving consumer goods. Bij die ambitie hoort een solide platform voor warehousemanagement.

VidaXL wil groeien en daar hoort een solide warehouse operatie bij. Reden voor de online retailer te investeren in een nieuw WMS.  Het bedrijf uit Venlo kiest voor SAP S/4HANA Extended Warehouse Management (EWM), in de Google Cloud.

Hoge performance

Om die groei te faciliteren (In 2018 verstuurde het bedrijf in een drukke week 100.000 pakketten. Het afgelopen jaar was dat ruim 12 miljoen pakketten verstuurd) opende vidaXL de afgelopen jaren nieuwe magazijnen in onder andere Venlo, Polen, Australië, Japan, Dubai en de Verenigde Staten. In Venlo werd het orderpickingproces bovendien geoptimaliseerd met grote sorteermachines. “Dan heb je wel een platform met een hoge performance nodig om dat allemaal aan te sturen”, zegt Erwin Roelofs die als SAP SCM lead consultant & solution architect nauw betrokken was bij de implementatie van een nieuw warehousemanagementsysteem.

Raoul Crutzen, Product Owner Logistics en Supply Chain Management bij vidaXL: “We willen systemen niet meer on-premise hebben. Om verdere groei te faciliteren en niet tegen limieten aan te lopen tijdens piekmomenten, hebben we de schaalbaarheid van een hyperscaler zoals Google nodig. Zo’n hyperscaler biedt ons ook de mogelijkheden voor back-ups, failover en disaster recovery. Als een systeem om wat voor reden dan ook uitvalt, zijn we met een hetzelfde systeem in een ander datacenter in no-time weer up and running.”

Innovatie out of the box

Op dit moment draaien alle warehouses op S/4HANA Extended Warehouse Management, op Venlo na. Eind 2022 moet ook Venlo, dat nu nog op EWM 9.5 draait, over zijn op SAP S/HANA EWM op het Google Cloud Platform. “Dan kunnen we de innovatie die SAP S/4HANA out of the box te bieden heeft optimaal benutten.”

“Als alle warehouses op één platform zitten, wordt het beheer nog een stuk efficiënter”, besluit Roelofs. “We profiteren dan bovendien optimaal van de performance en de schaalbaarheid van de cloud. Met dit platform zijn we voorbereid op groei. Zelfs als we er twintig warehouses bij krijgen, is dat geen probleem.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven