Verkiezingen in Togo met hulp van Zetes • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Verkiezingen in Togo met hulp van Zetes


De inwoners van de republiek Togo gaan eind juni 2007 naar de stembus. Voor de registratie, centralisatie, controle van de biometrische gegevens (AFIS-systeem), en kiezerslijsten heeft de regering van Togo gekozen voor een nauwe samenwerking met systemintegrator Zetes.

Zetes voerde eerder al een soortgelijke operatie uit in de Democratische Republiek Congo. Dit was voor Togo mede aanleiding om voor Zetes te kiezen. Vóór de daadwerkelijke verkiezingen vindt in een kort tijdsbestek een nationale telling plaats van het aantal stemgerechtigde inwoners (in totaal ongeveer 3 miljoen) om een nieuwe databank met kiezers aan te maken, inclusief biometrische gegevens (digitale foto’s en vingerafdrukken). De databank moet voldoen aan de internationale regels ter zake. Met het oog op deze telling heeft de CENI (Commission Electorale Nationale Indépendante) een bruikleenovereenkomst gesloten met zijn Congolese tegenhanger CEI voor 3000 biometrische kits (ontworpen en geleverd door Zetes), die met succes werden ingezet voor de registratie van de kiezers in de Democratische Republiek Congo.

Totaaloplossing
Tegelijk wilden de CENI en de Togolese regering echter ook een beroep doen op Zetes, die als technische partner verantwoordelijk was voor het complete en tot vandaag door zijn omvang (26 miljoen geregistreerde kiezers) nog steeds unieke succes van de registratieprocedure in Congo. De overeenkomst, ter waarde van meerdere miljoenen euro’s die Zetes met de Togolese overheid en de CENI heeft gesloten, omvat de levering van een totaaloplossing voor de registratie ter plaatse van historische, fotografische en biometrische gegevens van de stemgerechtigde inwoners, evenals de ogenblikkelijke aanmaak van hun beveiligd stembiljet, de gecentraliseerde consolidatie van de gegevens, inclusief back-upsysteem, en de verificatie van de biometrische gegevens aan de hand van een AFIS-systeem (Automated Fingerprint Identification System), plus de aanmaak van de kiezerslijsten.

Andere diensten
Zetes levert voor deze globale oplossing bovendien nog andere diensten, zoals de technische controle en softwarematige aanpassing van de kits, het vastleggen van registratieprocedures, de levering van bijkomende uitrusting (generatoren, batterijen consumptiegoederen, et cetera), de organisatie van de opleiding van de zesduizend operatoren, en de technische assistentieteams van niveau één en twee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven