Verkiezing Veiligste magazijn: 2x brons en een stevige schouderklop • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Verkiezing Veiligste magazijn: 2x brons en een stevige schouderklop


De Prijs Veiligste Magazijn is weer uitgereikt. Drie bedrijven verdeeld over twee categorieën vielen in de prijzen.

Het onderwerp veiligheid in het magazijn verdient constante aandacht en is nooit af. De deelnemers aan de verkiezing weten dat als geen ander. Timberland Europe (Almelo), Bressers Metaal (Tilburg) en DSM Protective Materials (Heerlen) zijn alle drie in de prijzen gevallen tijdens de verkiezing Veiligste Magazijn van Nederland. Goud en zilver zaten er niet in; wel brons en de aanmoedigingsprijs.

Categorieën

De jury onder leiding van prof.dr.ir. René de Koster van de Erasmus Universiteit Rotterdam maakt onderscheid tussen grote magazijnen met meer dan 25 magazijnmedewerkers en kleine magazijnen met 25 magazijnmedewerkers of minder. Timberland Europe (Almelo) en Bressers Metaal (Tilburg) waren  genomineerd in de categorie grote magazijnen, DSM Protective Materials (Heerlen) in de laatst genoemde categorie.

De prijzen werden vanochtend uitgereikt tijdens de (online) Dag van het Veilige Magazijn.

Beluister ook de podcast
Veilig warehouse: zo maakt Albert Heijn van de mens een sterke schakel

Bressers (Tilburg)

Bressers won de aanmoedigingsprijs in de categorie groot. Volgens juryvoorzitter De Koster is het een bedrijf een voorbeeld voor zijn branchegenoten, maar zijn er ook nog een aantal verbeterpunten. Aandachtspunten zijn: het registreren van (bijna) ongevallen en de opvolging hiervan.

Ook RIE en het verkeersplan verdienen nog aandacht Maar het bedrijf is goed op weg, aldus de jury. Het team van Bressers kan zich vinden in de beoordeling en was tevreden met de prijs, maar liet ook doorschemeren nog meer vooruitgang te willen boeken op het gebied van veiligheid.

Timberland (Almelo)

Als het aankomt op de factor mens en de aandacht die de medewerkers krijgen bij Timberland verdient het bedrijf goud met een griffel, stelde De Koster vooraf aan de bekendmaking, “Het is bijzonder te zien hoeveel aandacht er is voor de mens. Zo kan men vrijaf krijgen om betaald vrijwilligerswerk te doen.”

Maar omdat de prijs om veiligheid draait en er op het gebied van veiligheid nog verbeterpunten zijn, was brons de prijs die Timberland ten deel viel in de categorie groot. Een verbeterpunt is net als bij Bressers de registratie van (bijna) ongelukken en de opvolging.

DSM (Heerlen)

In de categorie klein was er brons voor DSM Protected Materials in Heerlen. De jury roemde de teamspirit en dat veiligheid onderdeel van het proces is. Aandachtspunten zijn er ook: het verkeersplan, intrinsieke motivatie qua veiligheid onder personeel kan beter.

Enkel regels opvolgen is niet voldoende én men mag elkaar nog beter aanspreken op onveilig gedrag of situaties..  

Prijs Veiligste Magazijn

De Prijs Veiligste Magazijn is voor de 15e keer uitgereikt. Het evenement, is een initiatief van evofenedex, BMWT en Tempo-Team.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven