Verkiezing Leerbedrijf van het Jaar • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Verkiezing Leerbedrijf van het Jaar


Op maandag 19 november a.s  wordt bekend wie in de sector Transport en Logistiek de winnaar is van de door VTL georganiseerde verkiezing ‘Leerbedrijf en Praktijkopleider van het Jaar 2007’. De bekendmaking vindt plaats tijdens een speciaal georganiseerd evenement in DeFabrique in Utrecht. Een aantal insprirerende sprekers draaft op om de gasten (directies, HR-managers en praktijkopleiders van erkend leerbedrijven) te prikkelen en nieuwe ervaringen bij te brengen.

Toekomst
Trendwatcher en futurist Marcel Bullinga neemt de gasten mee de toekomst in, waarbij hij zijn verhaal uiteraard heeft toegespitst op de sector Transport en Logistiek. Paul Sikkema is uitgenodigd om over de jongeren anno nu te vertellen. Hij doet dit aan de hand van het meest recente onderzoek ‘Jongeren 2007’. Jack Plooij, pitreporter bij Formule 1 wedstrijden, geeft tenslotte zijn visie op samenwerken, motivatie en teambuilding.
 
Genomineerde Leerbedrijven
De jury van de VTL-verkiezing bestaat uit mevrouw I. Stomp namens TLN, de heer H. Onstwedder namens FNV Bondgenoten en de heer G. Ros namens VTL. Zij hebben de volgende drie leerbedrijven genomineerd voor de titel: Ambrosius Transporten BV uit Hoogeveen, G. Boetzkes & Zn uit Sittard, en C. van Heezik uit Utrecht.
Aan de hand van ingevulde vragenlijsten en een bedrijfsbezoek wordt de winnaar gekozen.
 
Praktijkopleiders
Ook heeft de jury voor de verkiezing ‘Praktijkopleider van het Jaar’ een drietal praktijkopleiders genomineerd. Het zijn Ed van den Hoek (Matrans Marine Service uit Rotterdam),  Gijs van Roekel (Internationaal Transport Bedrijf H.J. van Bentum BV uit Woudenberg) en Huub de Rooy (Marla BV uit Sliedrecht).  Ook het publiek heeft op deze drie genomineerden kunnen stemmen, via internet, via een antwoordkaart uit TON magazine of via sms na het tv-programma RTL Transportwereld.
 
Doelstelling
De doelstelling van de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is drieledig: promotie van het beroepsonderwijs in de sector, het versterken van de relatie tussen leerbedrijven en VTL, en het promoten van goedgeschoold personeelsbeleid binnen de leerbedrijven. Tenslotte versterkt de verkiezing volgens VTL ook het imago van de sector en de performance van het winnende bedrijf. De winnaar van de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2007, wordt tevens voorgedragen voor de landelijke verkiezing Beste Leerbedrijf 2007. De prijs ‘Beste Leerbedrijf van het Jaar’ is in 1996 ingesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven