Verduurzaming van een magazijn begint bij een elektrische heftruck • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Verduurzaming van een magazijn begint bij een elektrische heftruck

(Foto Jungheinrich)

Organisaties binnen verschillende branches zoeken naar innovatieve oplossingen, waarmee zij hun manier van werken verduurzamen. Niet alleen om de marges te vergroten, ook om bij te dragen aan een betere wereld. Partijen in de logistieke sector kunnen kijken naar een aanpassing aan hun bestaande magazijninrichting. Een andere indeling van het magazijn kan mogelijk leiden tot snellere, efficiëntere routes voor heftrucks. Dit bespaart tijd en maakt dat er minder brandstof verbruikt wordt. Over brandstof en heftrucks gesproken; overweeg de investering in elektrische heftrucks. De keuze voor elektrische heftrucks zal een veel groter effect hebben, dan slechts een aanpassing aan de bestaande magazijninrichting om routes efficiënter in te delen. In dit artikel lees je meer over de nut en noodzaak van een elektrische vorkheftruck.

Elektrische heftruck een innovatief, slim en duurzaam product

Bij de uitreiking van de Archies Environmental Products of the Year stond onder meer de elektrische heftruck centraal, naast diverse andere innovatieve producten en organisaties. Niet voor niets, met de elektrische heftruck hebben organisaties de kans een grote bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Mitsubishi Forklift is één van de partijen die deze elektrische heftrucks aanbiedt aan de logistieke sector. Heftrucks van deze partij werken harder, slimmer en beter dan klassieke modellen op benzine. Het apparaat functioneert schoon en op energiezuinige wijze. Niet alleen goed voor het milieu; ook voor de mensen die binnen het magazijn van jouw organisatie werken. De dampen die vrijkomen bij de verbranding van benzine hebben bepaald geen positief effect op hun gezondheid. Daarbij is in het ontwerp van deze producten veel aandacht besteed aan de veiligheid en het comfort van de gebruiker van deze elektrische heftruck.

Voorbeeld van een innovatieve elektrische heftruck

Om een concreet voorbeeld te noemen van een innovatieve elektrische heftruck van Mitsubishi Forklift: de EDiA XL. Dit product is slechts één van de opties binnen de EDiA-serie van Mitsubishi Forklift. Andere modellen hebben een afwijkend formaat. Deze heftruck is uitgebreid getest en werkt 15% efficiënter dan een gemiddeld model. Op de website van deze producent vind je het volledige rapport. Met deze zuinige vorkheftruck werkt een medewerker langer door, zonder dat het voertuig een schadelijke uitstoot veroorzaakt.

Combineer de elektrische vorkheftruck met zonnepanelen

Om het maximale uit de kansen te halen die een elektrische heftruck jouw organisatie biedt, is het interessant deze te combineren met zonnepanelen op het dak van het magazijn. Een plat dak leent zich goed voor het monteren van een groot aantal zonnepanelen. Dat valt te verklaren door het feit, dat de zonnepanelen op zo’n dak precies in de juiste stand ten opzichte van de zon geplaatst kunnen worden. De afgelopen jaren is het gemiddelde rendement van zonnepanelen sterk verbeterd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven