Verdachten opgepakt voor diefstal Goddelijke Komedie uit dc • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Verdachten opgepakt voor diefstal Goddelijke Komedie uit dc


Vijftien leden van een Roemeense bende zijn gearresteerd omdat ze verdacht worden van het stelen van 260 boeken, waaronder De Goddelijke Komedie, uit een warehouse in Londen. De geschriften werden in januari 2017 gestolen en hebben een waarde van meer dan twee miljoen euro. 

De Goddelijke Komedie

De boeken, waaronder De Goddelijke Komedie van Dante Alighieri, wetenschappelijke stukken van de natuurkundigen Galileo Galilei en Isaac Newton en Over de omwentelingen der hemellichamen van sterrenkundige Nicolaas Copernicus, werden meegenomen uit een dc in Feltham. 

Van links naar rechts: Copernicus, Newton en Galileo.

De dieven klommen het dak op en lieten vanuit het dakraam een touw zakken. Hier bonden ze de boeken aan en zo konden ze de waardevolle geschriften meenemen. Het gaat om een dc in de Londense wijk Feltham. Hier lagen de boeken opgeslagen om vervolgens tentoongesteld te worden op een boekenbeurs in Los Angeles. 

Tientallen doorzoekingen

De autoriteiten van Roemenië, het Verenigd Koninkrijk en Italië deden tientallen doorzoekingen in verschillende landen en nu zijn er vijftien verdachten opgepakt, meldt Eurojust. Dat is het orgaan van de Europese Unie voor justitiële samenwerking)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven