Venlo beste Europese logistieke locatie • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Venlo beste Europese logistieke locatie

Signing for the EFT in Venlo 2016

Opnieuw wijzen Prologis en Eye For Transport (EFT) Venlo aan als de beste vestigingsplaats in Europa voor logistieke bedrijvigheid.

Al eerder (in 2013) was Venlo Europese koploper. Niet alleen prolongeert Venlo dit jaar dus zijn titel, het vergroot ook zijn voorsprong op de andere Europese logistieke hotspots. Voor EFT is deze titel mede een reden om haar jaarlijkse 3PL Summit en CSCO Forum in oktober 2016 wederom in Venlo te houden. In Smart LCV (Logistics Centre Venlo) werkt het logistieke bedrijfsleven van Noord-Limburg samen met de regionale overheid en kennisinstellingen. Het initiatief richt zich op infrastructuur, arbeidsmarkt en onderwijs, innovatie, acquisitie, pr en branding. Ruim tweehonderd stakeholders zijn bij Smart LCV aangesloten.

Vier criteria
De logistieke vastgoedontwikkelaar Prologis en EFT baseren zich op een onderzoek onder 170 Europese gebruikers van distributiecentra, die elk 100 distributielocaties beoordeelden aan de hand van vier criteria.

De distributielocaties werden beoordeeld op vier sleutelfactoren:

1. nabijheid van klanten en leveranciers, beschikbaarheid van arbeidskrachten en de coöperatieve opstelling van lokale en provinciale bestuurders;
2. beschikbaarheid van grond en van bestaande warehouses;
3. kosten van het vastgoed;
4. kwaliteit en bereikbaarheid van de infrastructuur inclusief economische netwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven