Veiligheid distributiecentra verbeteren? Arbeidsinspectie roept hulp werknemer en consument in • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Veiligheid distributiecentra verbeteren? Arbeidsinspectie roept hulp werknemer en consument in


Om de veiligheid in distributiecentra te verbeteren kan de Arbeidsinspectie het niet alleen. Ook werknemers en de consument kunnen verandering in gang brengen.

Er is veel mis bij distributiecentra, 4 op de 5 dc’s overtreden massaal de regels op het gebied van gezondheid en veiligheid.
Om de omstandigheden te verbeteren gaat de inspectiedienst meer controleren, laat Paul van der Burg van de Arbeidsinspectie weten in het radioprogramma Geld of je leven op NPORadio1. “Alle bedrijven die in overtreding zijn gaan we volgend jaar weer nar binnen.”

Personeel en consument

Maar de Arbeidsinspectie kan het niet alleen. Onder het motto: een veiliger dc begint bij jezelf roept Van der Burg ook werknemers op op te staan voor meer veiligheid. “We hopen dat de werknemers iets gaan doen en zeggen dat ze veiliger willen werken.” Naast de rol van de vakbond heeft de consument zijn verantwoordelijkheid aldus de ambtenaar. “Misschoen moet de consument eens nadenken wil ik wel een pakje bestellen om 22,55 uur en de volgende dag in huis hebben.? Dergelijke acties geeft enorme werkdruk en komt de veiligheid niet ten goede aldus Van der Burg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven