Ga naar hoofdinhoud

VDG bouwt 7 laags warehouse in Lelystad


Op een strategisch gelegen plek aan de A6, gaat VDG Real Estate een unieke ontwikkeling voor E-commerce realiseren; een distributiecentrum dat 7 lagen telt.

Nu de verdozingsdiscussie flink wordt gevoerd, worden er mondjesmaat meer meerlaagse distributiecentra gebouwd. Ook in Lelystad.

Verticaal denken

In de grootste stad van Flevoland ontwikkelt VDG een e-commerce warehouse van  ruim 100.000 m² op een kavel van 30.000 m². Het gebouw krijgt 7 lagen. Erik van Dijk, directeur van Dijk Groep over de ontwikkeling: De hoogte wordt al jaren maximaal benut bij binnenstedelijke ontwikkelingen. Waarom dan niet bij warehouses? Verticaal denken geeft antwoord op zowel het tekort aan bouwgrond als de stijgende huurprijzen. Door de gevel zo te ontwerpen dat deze samensmelt met het landschap geeft de ontwikkeling ook nog antwoord op de verdozingsdiscussie.”

Lees ook
Distributiecentrum vol natuur: Heembouw bewijst dat het kan

Ecologisch

Het gebouw presenteert zich als een ”ingepakt” distributiecentrum met een logistieke kern. In de zogenaamde schil hieromheen staan ecologie en natuur centraal, waardoor het gebouw zich aan de buitenzijde visueel niet laat kenmerken als een distributiecentrum. Zo zullen er verschillende daktuinen worden aangelegd waar medewerkers kunnen ontspannen en ontmoeten en zal de omgeving van het gebouw rijkelijk worden opgevuld met groen.

Duurzaamheid

Naast de groene uitstraling staat slimme energieopslag bij VDG E-commerce Warehouse Lelystad ook centraal. De ontwikkeling wordt gebouwd o.b.v. een BREEAM-NL certificering waarmee het wezenlijk hoger scoort dan de wettelijke normen. VDG Solar gaat het dak van het warehouse transformeren tot een lokale opwek-locatie voor duurzame energie. Niet benodigde, opgewekte energie van de PV panelen opgeslagen in een batterij. Tevens wordt het volledige pand uitgevoerd met een op elkaar afgestemde vloerverwarming en koelinstallatie.

VDG E-commerce Warehouse Lelystad zal worden opgeleverd in 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven