Vanderlande boekt recordomzet • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Vanderlande boekt recordomzet


Vanderlande Industries, leverancier van geautomatiseerde material handling systemen, heeft een recordomzet van 988 miljoen euro behaald over het gebroken boekjaar dat afgelopen maart eindigde. Dat is een kwart meer dan de omzet van het jaar ervoor (790 miljoen euro).

Het bedrag dat Vanderlande aan orders binnenhaalde steeg voor het eerst boven de een miljard euro, tien procent meer ten opzichte van 2014.

De gestegen omzet is vooral toe te schrijven aan de verkoop van meer sorteersystemen voor pakket- en postbedrijven en magazijnen, met name in de food retail en e-commerce, en de forse groei in life-cycle services. De toename in nieuwe orders is relatief hoog in het segtment life-cycle services, wat deels te danken is aan de toenemende behoefte aan digitale technologie.

Verliezen

Het bedrijfsresultaat daalde met dertig procent van 36,1 miljoen euro in 2014 naar 25,3 miljoen euro in 2015 vanwege verliezen op een aantal grote post- en pakketprojecten die Vanderlande in 2013 in de Verenigde Staten heeft verkocht.

Snelle groei

Vanderlande maakt een snelle groei door. De groei in de sectoren magazijnautomatisering en pakket- en postdiensten is vooral te danken aan de opkomst van e-commerce, de behoefte aan kostenverlaging en de consolidatie van distributienetwerken. “Over het algemeen was het boekjaar 2015 positief in termen van omzet en order intake en de winst was goed,” zegt Goof Hamers, CEO van Vanderlande. “De omvang en kwaliteit van de orders zijn noemenswaardig, evenals het feit dat het om een recordbedrag gaat.” De topman verwacht dat de snelle groei van het bedrijf zich de komende jaren met gemiddeld tien tot vijftien procent per jaar voortzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven