Van der Luyt Transport rijdt verantwoord schoon met Pyroban • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Van der Luyt Transport rijdt verantwoord schoon met Pyroban


De logistieke sector is sterk beïnvloed door de strengere regelgeving met betrekking tot roetuitstoot. Van der Luyt Transport heeft in Pyroban Envirosafe BV de juiste partner gevonden om aan de gestelde emissie-eisen te voldoen en hiermee bovendien kosten te besparen, aldus de vervoerder.

Joost van der Luit vertelt: “Van der Luyt Transport heeft zich altijd verantwoordelijk opgesteld met betrekking tot het milieu. Het VROM heeft Van de Luyt Transport in 2007 gevraagd om op te treden als ambassadeur om het gebruik van roetfilters bij andere bedrijven te promoten. Voor de aanstelling tot ambassadeur heeft van de Luyt Transport een jaar lang meegewerkt aan een test van het VROM.” Een test met diverse roetfiltersystemen van verschillende leveranciers leverde niet het beoogde resultaat. “Omdat we toch een oplossing nodig hadden, zochten we verder en kwamen we uit bij Pyroban Envirosafe BV. Na een uitgebreide test kwamen we tot de conclusie dat hun gesloten roetfiltersystemen aan al onze eisen voldoen.” Inmiddels heeft van de Luyt Transport al haar veertig Euro 2 en Euro 3 vrachtauto’s voorzien van een Pyroban Envirosafe CRT roetfiltersysteem.

De werking
Frits Hasselberg, General Manager bij Pyroban Envirosafe BV legt de werking van het Pyroban CRT roetfilter uit. “Het systeem filtert door middel van een ceramisch gesloten filterelement voor 98% de roetdeeltjes uit de uitlaatgassen. Door middel van een hoog actieve katalysator worden de opgevangen roetdeeltjes afgebroken. Een bijkomend voordeel van deze katalysator is dat tevens een groot deel van de aanwezige koolstofmonoxide (CO) en koolwaterstof (HC) wordt afgebroken zodat het roetfiltersysteem nog milieuvriendelijker is.”

Betrouwbaar
Joost van der Luit is tevreden met de prestaties van de Pyroban CRT systemen. “Buiten dat we met deze systemen zonder problemen nationale en internationale milieuzones mogen betreden hebben de CRT systemen nog een bijkomend voordeel. Doordat het motormanagement van onze vrachtauto’s zijn afgesteld op de filters en inzetomstandigheden hebben we kunnen bereiken dat we 10% brandstof besparen.” Van der Luyt zet de samenwerking met  Pyroban Envirosafe BV graag voort: “Het product is betrouwbaar en het team is vriendelijk en vakbekwaam. Op overeengekomen tijden pleegt Pyroban Envirosafe onderhoud aan de CRT systemen waardoor de vrachtauto’s altijd beschikbaar zijn wanneer dit nodig is. En wij rijden dankzij Pyroban verantwoord milieuvriendelijk”, aldus Joost van der Luit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven